"New York Times" publisko jaunus videopierādījumus, ka Bučā ukraiņus slepkavojuši Krievijas karavīri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

​Jaunas liecības un videomateriāli, ko ieguvis ASV laikraksts "New York Times" (NYT), ļauj secināt, ka Krievijas karavīri okupētajā Kijivas apgabala Bučā nogalinājuši, izpildot patvaļīgu nāvessodu, vismaz astoņus ukraiņu vīriešus, ceturtdien pavēstīja laikraksts.

Pirmajā 4. martā uzņemtajā novērošanas kameru ierakstā redzams, kā ar šaujamieročiem bruņoti Krievijas karavīri ved deviņus ukraiņu gūstekņus. Viņu vidū ir arī vīrietis spilgti zilā jakā. Laikraksts norāda, ka šis video ir skaidrs pierādījums tam, ka šie cilvēki dažas minūtes pirms nogalināšanas atradušies Krievijas karavīru apsardzībā.

Video no drona, kas uzņemts nākamajā dienā 5.martā, bija pirmā vizuālā liecība, kas apstiprināja aculiecinieku liecības, norāda laikraksts.

Tajā redzami līķi, kas guļ zemē pie biroju ēkas Jablonskas ielā 144, bet viņiem līdzās sardzē stāv divi Krievijas karavīri. Līķu vidū skaidri saskatāma spilgti zila jaka.

Līdz 4. maijam Ukrainas likumsargi bija atraduši un identificējuši 1235 Kijivas apgabalā bojāgājušo līķus. Pagaidām nav identificēti 282 līķi. Vairums cilvēku nogalināti ar šaujamieročiem.

Pasaule par mierīgo iedzīvotāju masu slaktiņu Bučā uzzināja 2. aprīlī.

Tad žurnālisti un Ukrainas karavīri iegāja no Krievijas okupantiem atbrīvotajā pilsētā un ieraudzīja pilsētas ielas, kas bija kā nosētas ar līķiem. Dažiem rokas bija sasietas uz muguras, citi saņēmuši lodi pakausī.

Vietējie iedzīvotāji žurnālistiem stāstīja, ka Krievijas karavīri nošāvuši arī nejaušus garāmgājējus, izlaupījuši mājas, nav ļāvuši iedzīvotājiem pilsētu pamest.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu