Porziņģis medija vērtējumā iekļauts "Mavericks" visu laiku labāko basketbolistu simboliskajā pieciniekā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

ASV medijs "Fadeaway World" apkopojis Dalasas "Mavericks" visu laiku labāko spēlētāju simbolisko piecinieku, tajā iekļaujot arī latviešu basketbolistu Kristapu Porziņģi.

Kristaps Porziņģis vien minūtes pirms šīs sezonas maiņu perioda noslēgšanās tika aizmainīts uz Vašingtonas "Wizards". Dalasas "Mavericks" rindās viņš aizvadīja trīs visnotaļ produktīvas sezonas, tomēr Dalasas faniem, runājot par Porziņģa sniegumu, visticamāk, ir neliela mazuma piegarša.

2020. gada Dalasas "Mavericks" aicināja savus fanus balsot par kluba visu laiku labāko spēlētāju simbolisko piecinieku. Toreiz fani Porziņģi atstāja rezervē, centra pozīcijā iebalsojot 2011. gada NBA čempionu Taisonu Čendleru.

"Fadeaway World" centra pozīciju gan atvēlēja Porziņģim, norādot, ka centra pozīcijā "Mavericks" vēsturē neviens basketbolists tik produktīvu sniegumu nav demonstrējis.

"Katrā no trim sezonām, ko viņš pavadīja ar komandu, Porziņģis pārsniedza 20 gūto punktu robežu. KP iekļaušanai visu laiku labāko spēlētāju simboliskajā pieciniekā nevajadzētu būt apstrīdamai, ņemot vērā, ka nevienam citam centram "Mavericks" vēsturē nav izdevies uzrādīt līdzvērtīgus statistikas rādītājus," norāda "Fadeaway World" apskatnieks Niks Meks.

Fani 2020. gadā, balsojot par simbolisko piecinieku, izvēlējās Džeisonu Kidu, Luku Dončiču, Džeisonu Teriju Dirku Novicki un jau pieminēto Čendleru. Četri no šiem vīriem 2011. gadā izcīnīja kluba vienīgo čempionu titulu, bet Luka Dončičs uzskatāms par vienu no labākajiem basketbolistiem mūsdienu basketbolā.

Porziņģa iekļaušana "Mavericks" simboliskajā pieciniekā nebija vienīgā atšķirība starp fanu un "Fadeaway World" vērtējumu. Bez Kida, Dončiča Novicka un Porziņģa "Fadeaway World" simboliskajā pieciniekā iekļāva arī "Mavericks" astoņdesmito gadu leģendu Marku Agvairu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu