Pret Krievijas rokgrupas DDT līderi ierosināta administratīvā lieta par armijas "diskreditāciju"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: "Twitter"

Pret Krievijas rokgrupas DDT līderi Juriju Ševčuku ierosināta administratīvā lieta par valsts bruņoto spēku "publisku diskreditāciju", pavēstīja amatpersonas.

Administratīvais protokols noformēts Baškortostānas galvaspilsētā Ufā, bet nosūtīts izskatīšanai Sanktpēterburgas tiesai, ziņu aģentūrai "Interfax" piektdien apliecināja Ufas tiesā.

18. maija vakarā Ufā notika DDT koncerts, bet jau pēc koncerta grupas līderim Ševčukam tika noformēts protokols par administratīvo pārkāpumu - "publiskām darbībām, kas vērstas uz Krievijas Federācijas Bruņoto spēku izmantošanas diskreditāciju".

Kā paskaidroja Baškortostānas Iekšlietu ministrijas preses dienests, administratīvā lieta ierosināta "saistībā ar rokmūziķa provokatīvajiem izteikumiem koncerta laikā".

Ševčuks koncertā Ufā sacīja: "Dzimtene, draugi, tā nav prezidenta d**sa, kas ir visu laiku jālaiza, jābučo. Dzimtene - tā ir nabadzīga vecmāmiņa stacijā, kas tirgo kartupeļus. Tā, lūk, ir dzimtene."

Ševčuks vēl piebilda: "Es pēc Čečenijas uzrakstīju pirmo dziesmu. Tās nosaukums ir "Mīlestība". Zināt, kāpēc? Jo es nevarēju neko citu uzrakstīt. Un "Mīlestība", šī dziesma, mani izglāba. Un tagad mēs to jums nodziedāsim. Paldies!"

Vēlāk vaicāts par policijas uzrašanos pēc koncerta Ufā, mūziķis tīmekļa medijam "UFA1.RU" sacīja: "Labi jau, ko jūs perieties?! Koncerts bija brīnišķīgs. Bet situācijas mēdz būt dažādas."

"Atradīsim advokātu," sacīja Ševčuks, komentējot lietas nonākšanu Ufas tiesā.

Vietējie mediji ziņoja, ka Ševčuks pats interesējies par iespēju izskatīt lietu Sanktpēterburgā, kur viņš dzīvo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu