Pentagons noliedz Krievijas paziņojumus, ka Ukrainā esot izmantoti lāzerieroči

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukraiņu karavīrs. Ilustratīvs foto
Ukraiņu karavīrs. Ilustratīvs foto Foto: ALEKSEY FILIPPOV / AFP

ASV Aizsardzības ministrija ir noliegusi Krievijas paziņojumus, ka tā Ukrainā esot lietojusi lāzerieročus, kas var notriekt bezpilota lidaparātus, vēstīja Lielbritānijas informācijas aģentūra "Reuters".

Pentagona preses sekretārs Džons Kērbijs piektdien preses konferencē paziņoja, ka Krievija agrāk nav izmantojusi lāzeru tehnoloģijas un nav apstiprinājuma, ka šāda tipa ieroči būtu lietoti Ukrainā.

"Mums nav nekādu pazīmju, ka Ukrainā būtu lietoti lāzeri, vismaz runājot par bruņotiem lāzeriem. Nav nekā, kas to apstiprinātu," sacīja Kērbijs.

Krievija ceturtdien paziņoja, ka tā lieto pret Ukrainu jaunās paaudzes kaujas lāzeru kompleksus "Zadira". Šī tipa ieroči it kā spēj "izdedzināt objektus" un dod iespēju netērēt dārgas raķetes.

Lāzerieroču lietošanu pret Ukrainu ir apšaubījis arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, kurš arī paskaidroja, kāpēc Krievija sākusi runāt par "brīnumieroci".

Zelenskis sacīja, ka Krievija demonstrē pilnīgu sava iebrukuma Ukrainā izgāšanos, tāpēc sākusi meklēt brīnumieroci, kas radītu lūzumu karā. Viņš atgādināja, ka "Wunderwaffe" (brīnumieroci) bija meklējusi arī nacistiskā Vācija.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu