Latvijas brīvdienā pasaules čempionātā notiks sešas spēles, tai skaitā B apakšgrupas "saldais ēdiens" ASV - Zviedrija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zviedrijas izlases hokejisti
Zviedrijas izlases hokejisti Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokeja izlasei laukumā nedodoties, sestdien, 21. maijā, pasaules čempionātā tiks aizvadītas sešas spēles.

B apakšgrupā, kur spēlē Latvijas izlase, Tamperē plkst. 12.20 nūjas krustos Zviedrija un ASV, četras stundas vēlāk būs mājinieces un olimpiskās čempiones Somijas mačs ar Austriju, bet plkst. 20.20 viena otrai pretī stāsies Čehija un Norvēģija. Dienas pirmo un trešo spēli translēs kanāls "360TV hokejs", bet otrais mačs būs vērojams kanālos "360TV" un "8TV".

ASV izlasei šis mačs būs svarīgs, lai turpinātu pakaļdzīšanos Somijai un Zviedrijai, taču zviedri pēdējās dienās nopietni pastiprinājušies ar spēlētājiem no Nacionālās hokeja līgas (NHL). Čehiem būtiski trīs punkti cīņā par nostiprināšanos pirmajā četriniekā.

B grupā līdere ar 13 punktiem piecās spēlēs ir Somija, tālāk ar 11 punktiem četros mačos ir Zviedrija. Trešo vietu ar astoņiem punktiem četrās ieņem ASV, bet ceturtajā pozīcijā ar septiņiem punktiem četros dueļos ir Čehija. Ar pieciem punktiem seko četras un piecas cīņas aizvadījušās Norvēģija un Latvija, četri punkti piecās spēlēs ir Austrijai, kamēr Lielbritānija tikusi pie punkta piecos dueļos.

Svētdien Latvija pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju. Latvijas izlase tikpat kā nodrošinājusi palikšanu elites divīzijā, taču iekļūšana ceturtdaļfinālā ir maz ticama.

A apakšgrupā Helsinkos plkst.12.20 cīnīsies Dānija un Francija, pēc tam būs Kanādas un Šveices mačs, bet dienas noslēgumā spēkus mēros Itālija un Slovākija. Dienas pirmo spēli pārraidīs kanāli "360TV" un "8TV", otrā cīņa būs skatāma "360TV hokejs", bet dienas noslēdzošā spēle - Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV7).

Kanāda un Šveice šodien cīnīsies par pirmo vietu apakšgrupā, bet pārējos divos mačos Dānijai, Slovākijai un Francijai svarīgi krāt punktus cīņā par ceturto vietu A apakšgrupā.

Helsinku grupā pa 12 punktiem četrās spēlēs ir Kanādai un Šveicei, kā arī 12 punktus piecās cīņās guvusi Vācija. Sešus punktus četrās un piecās spēlēs guvušas Dānija un Slovākija, Francijai ir pieci punkti četrās cīņās, Itālijai ir viens punkts, bet Kazahstāna pagaidām ir bešā, pēdējām divām izlasēm aizvadot pa piecām spēlēm.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus. Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies līdz 29.maijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu