Uz Krieviju deportēti vairāk nekā 1,3 miljoni ukraiņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukraiņu bēgļi.
Ukraiņu bēgļi. Foto: Jānis Vingris

Krievija uz savu teritoriju deportējusi vairāk nekā 1,3 miljonus ukraiņu, pavēstīja Ukrainas parlamenta pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Ludmila Deņisova.

Atbilstoši situācijai 21. maija rītā Krievija uz savu teritoriju deportējusi 1 377 925 ukraiņus, sacīja amatpersona.

"Pēdējās diennakts laikā tie ir 17 306, tai skaitā 2213 bērni. Krievijas paziņojumi par it kā notiekošo ukraiņu brīvprātīgo evakuāciju neatbilst patiesībai. Mums ir neapgāžami pierādījumi piespiedu un iepriekš plānotām deportācijām," norādīja Deņisova.

"Kārtējais pierādījums ir Mariupoles mēra padomnieka Petro Andrjuščenko publiskotajos video. Šajā ierakstā redzama mariupoiešu deportēšanas reālā aina. Cilvēkus ielenkuši Krievijas karavīri ar automātiem, viņi ir sašutuši un iebiedēti.

Pamest tā dēvētās evakuācijas vietu rašisti neļauj. Viņiem liek sēsties autobusos un tikai iekāpšanas brīdī paziņo, ka viņi tiks vesti uz "filtrācijas nometni" Novoazovskas rajona Bezimennē un pēc tam uz Krieviju," sacīja ombude.

Atbilstoši aptuveniem datiem caur šo nometni izgājuši vairāk nekā 32 000 cilvēku.

Noskaidrot, cik daudzi no viņiem nogādāti cietumos okupētajās teritorijās vai nogalināti, jo nav bijuši pietiekami lojāli pret Krievijas iebrucējiem, nav iespējams, atzina Deņisova.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu