VIDEO ⟩ Somija pārliecinoši izcīna "sauso" uzvaru pret Dāniju; Šveice ar uzvaru pār Kanādu pārņem līderpozīciju A grupā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Somijas izlases hokejisti
Somijas izlases hokejisti Foto: AFP/SCANPIX

Sestdien, 21. maijā, pasaules čempionāta mačos uzvaras izcīnīja Somijas un Šveices hokeja izlases, pārspējot attiecīgi Austrijas un Kanādas valstsvienības.

B grupā, kur spēlē Latvijas izlase, Tamperē Somija ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Austriju.

Vārtus uzvarētāju labā guva Valteri Filpula, Mikaels Granlunds un Toni Rajala.

Pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja Filpula, Granlunds un Tēmu Hartikainens, kuram divas rezultatīvas piespēles, bet vārtos visus 19 austriešu metienus atvairīja Jusi Olkinuora.

Pretējos vārtos Davidam Kikertam darba bija divreiz vairāk, no 39 metieniem atvairot 36.

Jau ziņots, ka pirmajā šīs grupas spēlē sestdien ASV pagarinājumā ar 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 1:0) pieveica Zviedriju.

Plkst.20.20 viena otrai pretī stāsies Čehija un Norvēģija. Dienas pēdējo spēli Tamperē translēs televīzijas kanāls "360TV hokejs".

B grupā līdere ar 16 punktiem sešās spēlēs ir Somija, tālāk ar 12 punktiem piecās cīņās ir Zviedrija un ar desmit punktiem - ASV. Ceturtajā pozīcijā ar septiņiem punktiem četros dueļos ir Čehija, ar pieciem punktiem seko attiecīgi piecas un četras cīņas aizvadījusī Latvija un Norvēģija, četri punkti sešās spēlēs ir Austrijai, kamēr Lielbritānija tikusi pie punkta piecās cīņās.

Svētdien Latvija pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju.

Video: Somijas - Austrijas mača spilgtākie momenti

Tikmēr A grupā Helsinkos Šveice ar 6:3 (3:3, 1:0, 2:0) apspēlēja Kanādu.

Pirmajā periodā seši vārti tika gūti nepilnu astoņu minūšu laikā, trīsreiz vadībā izvirzoties kanādiešiem, kuriem vārtus guva Kents Džonsons, Edams Laurijs (mazākumā) un Dreiks Betersons. Šveicieši lielākais 82 sekunžu laikā atspēlējās, vārtus gūstot Mihaelam Foram, Dīnam Kukanam (vairākumā), kopā ar Lauriju izceļoties viena Betersona divu minūšu noraidījuma laikā, un Jonasam Zīgentāleram.

Vadībā šveicieši pirmoreiz izvirzījās 27.minūtē, kad vairākumu realizēja Niko Hišīrs - 4:3.

Rezultāta starpību šveicieši dubultoja 44.minūtē, kad vārtus guva Piuss Zuters - 5:3.

Sestos vārtus nepilnas divas minūtes līdz mača beigām Timo Meiers guva, kad kanādieši vārtsargu bija nomainījuši pret sesto laukuma spēlētāju.

Jau ziņots, ka sestdien šajā grupā Dānija pieveica Franciju ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0).

Grupas dienu noslēdzošajā mačā spēkus mēros Itālija un Slovākija. Tā spēle tiks rādīta Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV7).

Helsinku grupā 15 punkti pēc piecām kārtām ir Šveicei, 12 punktus guvusi Kanāda un Vācija. Deviņi punkti ir Dānijai, sešus punktus guvusi Slovākija, piecus - Francija, Itālijai ir viens punkts, bet Kazahstāna pagaidām ir bešā.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus. Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies līdz 29.maijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu