Čehijas un Slovākijas hokejisti izcīna pārliecinošas uzvaras

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Čehijas izlases hokejisti
Čehijas izlases hokejisti Foto: EPA/Scanpix

Sestdien, 21. maijā, pārliecinošas uzvaras pasaules hokeja čempionāta mačos izcīnīja Čehijas un Slovākijas izlases, uzvarot attiecīgi Norvēģiju un Itāliju.

B grupā, kur spēlē Latvijas izlase, Tamperē Čehija ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) pieveica Norvēģiju.

Čehi visus trīs pirmos vārtus guva pēc norvēģu pārkāpumiem. Septītajā minūtē vairākumā vārtus guva Davids Pastrņāks, bet 23.minūtē - Jakubs Vrana. 3:0 pēdējā perioda 48.sekundē ar soda metienu guva Pastrņāks.

Norvēģija vienus vārtus atspēlēja 45.minūtē, kad vairākumā izcēlās Ludvigs Hofs.

Nedaudz mazāk nekā pusotru minūti pirms mača beigām ceturto ripu tukšos norvēģu vārtos iemeta Romans Červenka.

Pastrņāks šajā spēlē sakrāja trīs (2+1) rezultativitātes punktus, bet pa diviem tika Červenkam (1+1) un Davidam Krejči (0+2).

Vārtos Karels Vejmelka atvairīja 21 metienu, bet Norvēģijas vārtsargs Jūnass Arntsens tika galā ar 28 no 31 metiena.

Jau ziņots, ka citās dienas spēlēs šajā grupā Somija ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Austriju, bet ASV pagarinājumā ar 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 1:0) pieveica Zviedriju.

B grupā līdere ar 16 punktiem sešās spēlēs ir Somija, tālāk ar 12 punktiem piecās cīņās ir Zviedrija un ar desmit punktiem - ASV un Čehija. Ar pieciem punktiem piecās cīņās seko Latvija un Norvēģija, četri punkti sešās spēlēs ir Austrijai, kamēr Lielbritānija tikusi pie punkta piecās cīņās.

Svētdien Latvija pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju.

Tikmēr A grupā Helsinkos Slovākija ar 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) pieveica Itāliju,

Mihals Krištofs un Adams Sikora pirmajā periodā izvirzīja slovākus vadībā.

35.minūtē vairākumā itāļi vienus vārtus atguva ar Aleksa Trivellato metienu, bet perioda vidū 3:1 vairākumā panāca Alekss Tamāši.

Pa divām rezultatīvām piespēlēm šajā spēlē sakrāja Jurajs Slafkovskis un Tomāšs Tatars, bet vārtos Adams Hūska atvairīja 16 metienus.

Itālijas vārtsargs Andreass Bernards tika galā ar 31 no 34 metieniem.

Dienas pirmajās spēlēs Šveice ar 6:3 (3:3, 1:0, 2:0) apspēlēja Kanādu, un Dānija pieveica Franciju ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0).

Helsinku grupā 15 punkti pēc piecām kārtām ir Šveicei, 12 punktus guvusi Kanāda un Vācija. Deviņi punkti piecās cīņās ir Dānijai, bet sešās - Slovākijai. Piecus punktus guvusi Francija, Itālijai ir viens punkts sešās cīņās, bet Kazahstāna pagaidām ir bešā.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus. Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies līdz 29.maijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu