Vācu kaķu īpašniekiem mēnešiem ilgi jātur mīluļi telpās, lai aizsargātu retu putnu sugu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sergio Photone/Shutterstock

Vācijas pilsētā Valdorfā mājdzīvnieku īpašniekiem ir uzdots turēt kaķus iekštelpās, lai aizsargātu retu putnu sugu, vēsta portāls "Insider".

Valdorfas kaķu īpašniekiem tika lūgts līdz augusta beigām turēt kaķus iekštelpās, lai pasargātu uz zemes ligzdojošo ķīvīti tās vairošanās sezonas laikā. Kā ziņo "The Associated Press", ķīvītes populācija pēdējos gados ir strauji samazinājusies.

Valdorfas varas iestādes paziņoja, ka "sugas izdzīvošana ir atkarīga no katra cāļa", norāda aģentūra AP.

Pasākums tiks atkārtots nākamos trīs gadus, turot kaķus iekšā no aprīļa līdz augustam, ziņo "The Local". Ja kaķis aizbēg no mājas, mājdzīvnieku īpašnieki tiek aicināti mēģināt to dabūt atpakaļ iekšā un vajadzības gadījumā izsaukt varas iestādes.

Tiem, kas ignorēs šo noteikumu, var tikt piemērots 500 eiro naudas sods, un, ja kaķis nogalinās putnu bērnus, sods var sasniegt pat 50 000 eiro.

Daži šo prasību ir nosaukuši par pārspīlētu. Vietējās dzīvnieku aizsardzības asociācijas vadītājs plāno apstrīdēt šo pasākumu.

"Lūdzu, esiet mierīgi," viņš sacīja aģentūrai AP. "Es varu apliecināt, ka mēs darīsim visu iespējamo, lai apturētu šo nesamērīgo pasākumu."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu