Okupanti Doneckas virzienā mēģina pārraut Ukrainas aizsardzību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas karavīri.
Krievijas karavīri. Foto: EPA/Scanpix

Okupantu karaspēks Doneckas virzienā mēģina pārraut Ukrainas aizsardzību un ieiet Luhansas apgabala administratīvajās robežās, svētdien, 22. maijā, vēsta Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs.

"Doneckas virzienā okupanti mēģina pārraut mūsu karaspēka aizsardzību un ieiet Luhanskas apgabala administratīvajās robežās.

Ienaidnieks veica aviācijas triecienus pa civilo infrastruktūru Vrubivkas un Bahmutas apdzīvoto vietu rajonos,"

lasāms ģenerālštāba paziņojumā vietnē "Facebook".

Limanskes virzienā aktīva karadarbība nav notikusi. Apšaudīti infrastruktūras objekti Limanas, Ozernes, Dibravas un Serebrjankas.

Severodoneckas virzienā ar mīnmetējiem un ložmetējiem Krievijas spēki apšaudījuši ukraiņu pozīcijas visas kontaktīnijas garumā, lielākos spēkus koncentrējot Severodoneckas un Lisičanskas virtzienos. Krievija uzbruka Oskolonivkas, Purdivkas, Ščedriščeves un Smoljaņioves apdzīvoto vietu apkaimē. Uzbrukumu ukraiņi ir atsituši, Krievijas spēki cietuši zaudējumus un atkāpušies uz iepriekšējām pozīcijām.

Bahmutas virzienā ar artilērijas atbalstu Krievijas spēki mēģināja uzlabot savu taktisko situāciju Tripiljas, Lipoves un Vasilivkas rajonos, kur kaujas darbības turpinās.

Avdijivkas virzienā iebrucēji cietuši zaudējumus Krasnohorivkas apkaimē, vēsta Ukrainas armija.

Novipavlivskes un Zaporižjas virzienos pretinieks mēģinājis nostiprināties ieņemtajās robežās, apšaudījis Ukrainas Aizsardzības spēku vienības un civilo infrastruktūru.

Krievija uz Belgorodas apgabalu izvedusi operatīvi taktisko raķešu kompleksu "Iskander-M", kā arī Krievija paplašina materiāli tehniskā nodrošinājuma un remonta bāzes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu