Video ⟩ Maiami "Heat" atgūst vadību Austrumu konferences finālā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Maiami "Heat" sestdien izcīnīja uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences finālsērijas trešajā spēlē un atguva vadību sērijā pret Bostonas "Celtics".

"Heat" izbraukumā uzvarēja ar rezultātu 109:103 (39:18, 23:29, 25:25, 22:32) un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 2-1.

Maiami basketbolisti jau spēles pirmajā puslaikā iekrāja 25 punktu pārsvaru, taču nepilnas trīs minūtes pirms finālsvilpes tas tika samazināts līdz vienam punktam.

Uzvarētājiem ar 31 punktu, desmit atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Bams Adebajo, Entonijam Leonam Takeram bija 17 punkti, bet 16 punktus guva Makss Strass.

Bostoniešus no zaudējuma neglāba Džeilena Brauna gūtie 40 punkti. Uz pusi mazāk punktus guva Els Horfords, kurš izcīnīja arī 14 atlēkušās bumbas, bet 16 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles bija Markusam Smārtam.

Savainojumu dēļ spēli uzvarētāju rindās nepabeidza Džimijs Batlers, kā arī Džeisons Teitums un Smārts "Celtics" sastāvā.

Pēc mača "Heat" galvenais treneris Ēriks Spolstra izcēla Adebajo veiksmīgo iesaistīšanos spēlē, uzņemoties Batlera lomu. "Viņš pildīja Džimija ierastos pienākumus - darīt to, kas vajadzīgs uzvarai. Mums vajadzēja gūt punktus un jau pašā sākumā uzbrukt. Kad Džimijs vairs nevarēja palīdzēt, viņš stabilizēja mūsu spēli," pauda Spolstra

"Heat" šajā mačā pārtvēra 19 bumbas, kas komandai ir jauns izslēgšanas turnīra rekords. Četrreiz pretiniekus "apzaga" Adebajo.

Rietumu konferences finālā pēc divām spēlēm Goldensteitas "Warriors" ir priekšā ar 2-0 Dāvja Bertāna pārstāvētajai Dalasas "Mavericks".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu