Medijs: Krievijas drošības amatpersonas uzskata, ka karš Ukrainā ir zaudēts un Putins zaudēs varu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: rebrova irina/Shutterstock

Putins zaudē teikšanu un varu, un augstākās Krievijas drošības amatpersonas uzskata, ka karš Ukrainā ir zaudēts, ziņo portāls "Insider".

Augstākās Krievijas drošības amatpersonas uzskata, ka karš Ukrainā ir "zaudēts", liekot domāt, ka kara noziedznieka Vladimira Putina režīmam varētu būt beigas, norāda "Bellingcat" izmeklētājs Hristo Grozevs.

"Šīs amatpersonas tagad gatavojas "Krievijai pēc Putina". Daži no viņiem jau meklē iespējas izvest savas ģimenes no Krievijas," norāda pētnieciskais žurnālists.

"Drošības spēku "informētā elite" saprot, ka karš ir zaudēts," intervijā "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" sacīja Grozevs.

Lai Putinam būtu iespēja uzvarēt karā, viņam būtu nepieciešama pilnīga mobilizācija, bet tas viņam "radītu problēmas mājās". Masu mobilizācija novestu pie "sociāla sprādziena" Krievijā, norāda žurnālists.

"Putina iekšējā lokā ir tādi cilvēki, kas var izdarīt spiedienu uz viņu izmantot kodolieročus vai ķīmiskos ieročus, bet citi sacīs "pietiek".

Šie cilvēki teiktu, ka labāk ir neizniekot vēl 10 000 mūsu karavīru un virsnieku dzīvību," sacīja Grozevs.

Lai gan precīzi skaitļi nav pieejami, tiek lēsts, ka Krievijas veiktajā agresijā pret Ukrainu bojā gājuši tūkstošiem Krievijas karavīru. Pēc Apvienotās Karalistes Aizsardzības ministrijas datiem, Krievija ir zaudējusi trešdaļu savu spēku.

Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) amatpersonas, kas zina, cik krievu karavīru ir gājuši bojā, uzskata, ka Putins sāk zaudēt varu. 

"Šīs ir tās drošības spēku daļas, kuras zina režīma draudus. Viņi paši tagad gatavo savu nākotni," norāda žurnālists.

"Apollo" rakstīja, ka Krievijā jau notiek apvērsums kara noziedznieka Vladimira Putina gāšanai. Pēc viņa teiktā intervijā telekanālam "Sky News", Kremļa vadītājs ir smagi slims ar vēzi, norāda Ukrainas izlūkdienesta vadītājs Kirils Budanovs.

"Lūzuma punkts būs augusta otrajā pusē. Līdz gada beigām lielākā daļa aktīvās karadarbības tiks pabeigta. Mēs atjaunosim Ukrainas varu visās mūsu zaudētajās teritorijās, tostarp Donbasā un Krimā," norāda Budanovs.

Krievijas taktika nav mainījusies, neskatoties uz tās virzību uz austrumiem, norāda izlūkdienesta vadītājs. Krievija cieš milzīgus zaudējumus.

Budanovu nepārsteidz Krievijas neveiksmes karā: "Mēs zinām visu par mūsu ienaidnieku. Mēs zinām viņu plānus gandrīz tajā brīdī, kad tos veido."

Izlūkdienesta vadītājs norāda, ka Eiropa Krieviju redz kā lielu draudu un baidās no Maskavas agresijas: "Mēs esam karojuši ar Krieviju astoņus gadus.

Varam teikt, ka šis plaši reklamētais Krievijas spēks un vara ir mīts. Krievija nav tik spēcīga. Tas ir cilvēku bars ar ieročiem."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu