Ministrs: Ukraina ES pievienosies pēc 15 līdz 20 gadiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ukraina pievienosies Eiropas Savienībai (ES) pēc "15-20 gadiem", svētdien paziņoja Francijas Eiropas lietu ministrs Klemāns Bons, noraidot Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska cerības uz ātru iestāšanos blokā.

"Mums jābūt godīgiem. Ja sakāt, ka Ukraina iestāsies ES sešu mēnešu laikā vai gada vai divu laikā, jūs melojat," Bons sacīja radiostacijai "Radio J". "Tie būs varbūt 15 vai 20 gadi, tam ir vajadzīgs ilgs laiks," klāstīja ministrs.

"Nevēlos ukraiņiem dot nekādas ilūzijas vai melus," piebilda ministrs, atkārtojot Francijas prezidenta Emanuela Makrona ierosinājumu veidot plašāku "Eiropas politisko kopienu", kas ļautu ātrāk integrēt Ukrainu.

Zelenskis gan tādu ierosinājumu nevērtēja ar entuziasmu, sestdien nosodot "tādus kompromisus" un uzstājot, ka procesam pilntiesīgai Ukrainas uzņemšanai aliansē jāsākas nekavējoties.

Vienlaikus Bons noraidīja, ka Makrona ierosinājums būtu "alternatīva dalībai Eiropas politiskā kopienā. Tas nenovērš iestāšanos vēlāk".

Makrona plāns paredz, ka dalība Eiropas politiskajā kopienā ļautu Ukrainai "iesaistīties Eiropas apritē, iegūt no Eiropas rekonstrukcijas un valsts, sabiedrības un ekonomikas atjaunošanas budžeta", klāstīja Francijas ministrs.

Vairāku ES valstu līderi nav pauduši entuziasmu par Ukrainas ātru uzņemšanu blokā.

ES samitā jūnija beigās plānots apspriest arī Makrona ierosināto "Eiropas politisko kopienu".

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu