Krievija cenšas Severodonecku pārvērst par jauno Mariupoli, norāda Ukrainas tiesībsardze

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Krievija visus savus spēkus ir koncentrējusi uzbrukumam Severodoneckai, cenšoties Luhanskas apgabala pilsētu pārvērst par jauno Mariupoli, paziņojusi Ukrainas parlamenta pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Ludmila Denisova.

Ierakstā vietnē "Telegram" Denisova norādīja, ka iebrucēji cenšas norobežot Ukrainas valdības spēku kontrolēto Luhanskas apgabala daļu, gruvešos pārvēršot pilsētas, kuras tiek aizstāvētas.

"Pilsēta pārvēršas par jauno Mariupoli," pavēstīja Ukrainas tiesībsardze, norādot, ka Krievijas spēki koncentrējuši spēkus uzbrukumam Severodoneckai, uzbrūkot pilsētas apkaimē vairākos virzienos.

Kā paziņoja Denisova, sestdien Krievijas spēki mērķtiecīgi apšaudīja skolu, kuras pagrabā kopš kara sākuma patvērušies apmēram 200 Severodoneckas iedzīvotāji. Apšaudes rezultātā trīs cilvēki gājuši bojā un vēl trīs ievainoti.

Tāpat Krievija cenšoties sagrābt autoceļu Lisičanska-Bahmuta un bloķē civiliedzīvotāju evakuāciju un humānās palīdzības kravu piegādes, klāstīja Denisova.

Ukrainas tiesībsardze pauda pārliecību, ka civiliedzīvotāju slepkavības, civilās infrastruktūras un pilsētu apšaudīšana ar starptautiskajās tiesībās aizliegtiem ieročiem ir kara noziegums un noziegums pret cilvēci.

Arī Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas ikdienas ziņojumā par stāvokli Ukrainas frontē svētdien norādīts, ka Krievija savu vienīgo tanku atbalsta transportlīdzekļu "Terminator" rotu ir izvietojusi Severodoneckas virzienā.

Britu izlūku vērtējumā, tas nozīmē, ka operācijā Donbasā iesaistīta Centrālo spēku grupa, kura kara sākumā cieta lielus zaudējumus Kijivas austrumos.

Lai gan, kā norāda Lielbritānijas Aizsardzības ministrija, Severodonecka ir viena no Krievijas pašreizējām prioritātēm karā Ukrainā, tā nevar izvietot vairāk par desmit "Terminator", tādēļ to ietekme uz operāciju būs neliela.

"Terminator" tika izveidota pēc tam, kad Krievija Afganistānas un Čečenijas kara laikā secināja, ka ir nepieciešama mērķēta galveno kaujas tanku aizsardzība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu