Aviosabiedrībai "Aeroflot" draud detaļu deficīts. Kompānija sāks izjaukt lidmašīnas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Neilgi pēc tam, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja par Krievijas iebrukumu Ukrainā, aviosabiedrībai "Aeroflot" nebija pieejamas "Boeing" un "Airbus" detaļas. Šī iemesla dēļ kompānijai būs jāuzsāk lidmašīnu jaukšana detaļās, vēsta ziņu medijs "Bloomberg".

Dažu nedēļu laikā pēc Krievijas sāktā kara no kompānijas aizgāja uzņēmuma augstākais vadītājs, struktūrvienības vadītājs un stratēģijas vadītājs.

Drīz vien tapa skaidrs, ka kompānijai vairs nav pieejamas "Boeing" un "Airbus" detaļas. Lielākā daļa no aviokompānijas lidmašīnām ir tieši "Boeing" un "Airbus" modeļi, tāpēc "Aeroflot" draud detaļu deficīts.

Aviācijas datu speciālisti IBA lēš, ka Krievijas aviokompānijām detaļas pietiks vien trim mēnešiem, un tad tam būs nepieciešams izjaukt.

Vietējā kompānija "Sukhoi Superjet" ir atkarīga no Francijas "Safran SA" piegādātajiem dzinējiem. Masveida "Irkut MC-21” lidmašīnu ražošana ir pārcelta par vismaz diviem gadiem, jo kompānija cenšas iegūt detaļas no Krievijas kompāniju ražotājiem.

Kā ziņots, "Aeroflot" no 8. marta pārtrauca visus ārvalstu reisus, ņemot vērā Eiropas Savienības, Lielbritānijas un Kanādas lēmumus par gaisa telpas slēgšanas Krievijas lidmašīnām.

Tāpat vienlaikus noteikts aizliegums uz Krieviju eksportēt lidmašīnas, to detaļas un aprīkojumu saistībā ar Maskavas īstenoto uzbrumu Ukrainai.

Jaunākā informācija liecina, ka Krievijas nacionālās lidsabiedrības "Aeroflot" pārvadāto pasažieru skaits martā salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn samazinājies par 20%, teikts uzņēmuma pirmdien publiskotajā paziņojumā. "Aeroflot" martā pārvadājusi 2,2 miljonus pasažieru.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu