"Tā ir cūcība." Somijas deputāts sašutis par alus cenām Tamperē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīva bilde
Ilustratīva bilde Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules hokeja čempionāta laikā cilvēki sūdzējušies par pārlieku augstajām alus cenām arēnās. Uz to norādījis arī Somijas parlamenta deputāts Miko Kerna, uzskatot, ka cilvēki tādā veidā tiek aplaupīti.

Kā iepriekš ziņoja Latvijas sporta žurnālisti no Tamperes, hokeja hallē 0,4 l glāze alus maksā 8,90 eiro. Arī pudele ūdens nav lēts prieks - cena ir 3 eiro. Picas šķēle maksā 6 eiro.

Kerna laikrakstam "Turun Sanomat" atklāja, ka pēdējo dienu laikā saņēmis desmitiem zvanu no cilvēkiem, kuri uzskata, ka pasaules čempionātā tikuši aplaupīti. 

"Tā ir cūcība. Vispirms cilvēki nopērk dārgas biļetes uz spēlēm, dodas uz norises vietu, bet pēc tam tiek aptīrīti līdz pēdējam centam ar nepiedienīgi augstām alus cenām. Hokejs ir Somijas nacionālais sporta veids, un daudziem vidējas kvalitātes alus dzeršana ir būtiska sporta skatīšanās sastāvdaļa. Deviņi eiro par parastu alus glāzi ir pārmērīgi liela cena. Daudziem cilvēkiem tualetē riešas asaras acīs, kad jāsāk domāt par nākamā alus iegādi. Tamperes tēlam tās būs ilgtermiņa sekas," norādīja Kerna. 

Kerna uzskata, ka viņa pienākums ir vērsties pret neatbilstošu attieksmi pret hokeja faniem, pamatojoties uz viņa pilnvarām, un pieprasīs samazināt alus cenas Tamperē.

"Lapzemē nepārprotams ir tas, ka apmierināts tūrists brauks šurp vēl un ienesīs naudu valsts kasē. Tagad tiem cilvēkiem, kuri atbraukuši uz Tamperi, ir vienas galvassāpes, tukšas kabatas un sajūta "te vairs nekad nerādīšos". Tā ir bīstama kļūda," pauda deputāts. 

Helsinkos, kur risinās A grupas spēles, alus cenas esot krietni zemākas. 

Pasaules hokeja čempionāts risināsies līdz 29. maijam. Tieši "Nokia Arena" Tamperē risināsies pusfināla mači un cīņas par medaļām. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu