Polija lauzīs gāzes piegāžu līgumu ar Krieviju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Merkushev Vasiliy/Shutterstock

Polija formāli lauzīs gāzes piegāžu līgumu ar Krieviju, pirmdien paziņoja Polijas klimata ministre Anna Moskva un premjerministra kancelejas valsts sekretārs Pjotrs Naimskis.

Līgums par gāzes piegādēm starp Poliju un Krieviju bijis spēkā kopš 1993. gada. Polijas ziņu aģentūra PAP vēsta, ka valdība lēmumu par līguma laušanu pieņēmusi 13. maijā.

Vienošanās ir starptautisks līgums, tādēļ Polijas Ārlietu ministrijai ir jānosūta oficiāla informācija Krievijas valdībai. Moskva teica, ka rakstisks paziņojums tiek nosūtīts pirmdien.

"Pēc gandrīz 30 gadiem mēs varam teikt, ka Polijas un Krievijas gāzes attiecības ir izirušas," Naimskis paziņoja Polijas sabiedriskajai radiostacijai un savā "Facebook" lapā.

"Krievijas agresija pret Ukrainu ir stiprinājusi Polijas valdības apņēmību iegūt pilnīgu neatkarību no Krievijas gāzes," tviterī rakstīja klimata ministre, piebilstot, ka Polija vienmēr ir zinājusi, ka Krievijas valsts gāzes koncerns "Gazprom" nav "uzticams partneris".

Līguma laušana ietekmēs ne tikai Krievijas gāzes piegādes Polijai, bet arī gāzes tranzītu uz Vāciju pa Jamalas gāzesvadu, liecina PAP rīcībā esošā informācija. Pēdējā laikā gāzes plūsma pa cauruļvadu bijusi pretējā virzienā, proti, no Vācijas uz Poliju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu