VDD rekomendē aizliegt Latvijas Krievu savienības pieteikto gājienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
2019. gada 1. maijs. Latvijas Krievu savienība organizē protesta pasākumu, lai prasītu Latvijā nodrošināt sociālo taisnīgumu un krievu skolu pastāvēšanu Latvijā.
2019. gada 1. maijs. Latvijas Krievu savienība organizē protesta pasākumu, lai prasītu Latvijā nodrošināt sociālo taisnīgumu un krievu skolu pastāvēšanu Latvijā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts drošības dienests (VDD) ir izvērtējis informāciju saistībā ar partijas "Latvijas Krievu savienība" (LKS) 28. maijā pieteikto gājienu un, ņemot vērā identificētos riskus, rekomendē Rīgas domei (RD) aizliegt pasākuma norisi.

VDD veiktā informācijas analīze liecina, ka pieteiktā gājiena norise turpinātu vairot apdraudējumu demokrātiskajai valsts iekārtai, demokrātijas pamatprincipiem, nacionālās drošības interesēm, kā arī veicinātu sabiedrības šķelšanās tendenci.

Papildus VDD vērtējumā pieteiktais gājiens, ņemot vērā tā mērķus, nav savietojams ar pieaugošo spriedzi sabiedrībā saistībā ar Krievijas īstenoto agresiju, kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci Ukrainā. Pieteiktā gājiena norise veicinātu Krimināllikuma 74.1 pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, t.i., genocīda, noziegumu pret cilvēci, mieru un kara nozieguma publisku slavināšanu un attaisnošanu, kā arī apdraudētu sabiedrības drošību un labklājību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu