Prokrieviskam aģitatoram Ukrainas tiesa piespriedusi iemācīties dziesmu par Banderu un Ukrainas himnu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Prokrieviskam aģitatoram tiesa Ukrainas pilsētā Kropivnickā piespriedusi iemācīties Ukrainas himnu, Konstitūcijas nodaļu, dziesmu par Stepanu Banderu un dzejoli "Mīlēt Ukrainu", sociālajā tīklā "Facebook" rakstīja Kirovohradas apgabala padomes vadītājs Serhijs Šuļga.

"Tiesnesis Kropivnickā ar savu spriedumu lika 19 gadus vecam puisim no Harkivas, kurš Krievijas iebrukuma sākumā aizbrauca uz Kirovohradas apgabalu un sāka sociālajā tīklā aģitēt par "krievu pasauli", iemācīties no galvas: Ukrainas himnu, Konstitūcijas 9. nodaļu par teritoriālo iedalījumu, dziesmu "Mūsu tēvs - Bandera, Ukraina - māte!" un Volodimira Sosjuras dzejoli "Mīlēt Ukrainu"," rakstīja Šuļga.

Viņš piebilda, ka tiesa "materiāla nostiprināšanai" arī uzdevusi puisim izlasīt Nikolaja Gogoļa stāstu "Tarass Buļba" un Anatolija Dimarova romānu "Un būs cilvēki".

Ukrainas Drošības dienests martā aizturēja pārceļotāju no Harkivas, kurš sociālajā tīklā atbalstīja Krievijas pilna apjoma iebrukumu Ukrainā un pauda prokrievisku nostāju. Pret viņu tika uzsākta krimināllieta pēc Kriminālkodeksa 109. panta 2. daļas (par darbībām, kas vērstas uz konstitucionālās iekārtas vardarbīgu maiņu vai gāšanu vai uz valsts varas sagrābšanu).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu