Foto ⟩ Kanāda sagrauj Franciju. Somija atstāj sausā Čehiju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

2022. gada pasaules hokeja čempionāta saimniece Somija otrdien apakšgrupu turnīra pēdējā kārtā nodrošināja pirmo vietu grupā.

Noslēdzoties apakšgrupu turnīram, kļuvuši zināmi visi ceturtdaļfināla pāri. Ceturtdien pusfinālisti noskaidrosies Somijas un Slovākijas, Šveices un ASV, Vācijas un Čehijas, kā arī Zviedrijas un Kanādas dueļos.

Somijas hokejisti ar rezultātu 3:0 (2:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Čehiju.

Savu ceturto "sauso" spēli čempionātā aizvadīja somu vārtsargs Jusi Olkinuora, kurš neitralizēja visus 24 čehu izdarītos metienus.

Pirmā perioda vidū savu individuālo meistarību nodemonstrēja Joels Armija, somam pēc pretinieku apspēlēšanas precīzi metot no zonas vidus - 1:0. Četras minūtes pirms došanās pārtraukumā vārtu priekšā sekmīgi nospēlēja Sakari Maminens, kurš dubultoja mājinieku pārsvaru.

Otrā perioda 16.minūtē nepieskatīts pie labā vārtu stabiņa palika Toni Rajala, kurš pretinieku dāvāto iespēju neizniekoja un nostiprināja Somijas izlases vadību.

B grupā pēc septiņām spēlēm ar 19 punktiem uzvarēja Somija, tālāk ar 18 punktiem sekoja Zviedrija, bet pa 13 punktiem bija Čehijai un ASV. Aiz labāko četrinieka ar astoņiem punktiem septiņās spēlēs palika Latvija, septiņus punktus guva Austrija, ar pieciem punktiem sekoja Norvēģija, bet viens punkts palika Lielbritānijai.

Tikmēr A grupā Helsinkos pērnā gada čempione Kanāda ar 7:1 (2:0, 2:0, 3:1) guva virsroku pār Franciju, nodrošinot trešo vietu grupā.

Divus vārtus Kanādai guva Pjēriks Liks Dibuā, bet pa reizei francūžus pārspēja Dilans Kozenss, Maksims Komtuā, Ēriks O'Dells, Zeks Vaitklauds un Deimons Sīversons. Dibuā un Kozensam bija pa trīs rezultativitātes punktiem, bet četrus - visus ar piespēlēm - guva Dreiks Betersons.

Pretiniekiem vienīgos vārtus guva Antonī Rešs, kurš pārspēja Krisu Drīdgeru.

Helsinku grupā pirmo vietu ar 20 punktiem ieņēma Šveice, otrā ar 16 punktiem bija Vācija, 15 punktus sakrāja Kanāda, bet pa 12 - Slovākija un Dānija. Piecus punktus guva Francija, ar trīs punktiem čempionātu beidza Kazahstāna un pie viena tika Itālija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies līdz svētdienai.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu