VIDEO ⟩ Armijas mobilizācijas plāns un ministru nomaiņa. Par ko otrdien lēma valdības sēdē?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru kabinets šodien, 24. maijā, lēma par dažādiem jautājumiem, piemēram, Jēkaba Straumes kandidatūru KNAB priekšnieka amatā uz otro pilnvaru termiņu un Somijas un Zviedrijas uzņemšana NATO. 

Kā viens no lēmumiem, ko valdība otrdien, 24. maijā, slēgtā sēdē apstiprināja, ir aktualizētais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mobilizācijas plāns.

Aizsardzības ministrija pavēstīja, ka Ministru kabinets ik gadu apstiprina NBS mobilizācijas plānu, kas tiek gatavots izņēmuma stāvokļa vai kara laika gadījumam.

Tas ietver NBS izvēršanu daļējai vai pilnai kaujas gatavībai, nosaka mobilizācijas vadību, tās pienākumus, mobilizācijas kārtību un mobilizācijai nepieciešamo materiāltehnisko nodrošinājumu.

Regulāri, tajā skaitā arī šogad, plāns tiek papildināts ar NBS nepieciešamajiem materiāltehniskajiem resursiem atbilstoši NBS jauno spēju attīstībai un aktualizēts, ņemot vērā valsts apdraudējuma situācijas novērtējumu.

Papildinātais plāns kalpos par pamatu tālākajai militārajai plānošanai, kā arī tā elementi tiks izspēlēti dažādas NBS mācībās, organizējot mobilizācijas gatavības pārbaudes un apmācot mobilizācijas īstenošanā iesaistīto personālu. Plāns ir saskaņots ar visām iesaistītajām institūcijām.

Ministru kabinets lēma arī par citiem būtiskiem jautājumiem, piemēram, Straumes kandidatūru KNAB priekšnieka amatā uz otro pilnvaru termiņu un likuma grozījumiem par papildu atbalsta sniegšanu radošajām personām.

Video: Ministru kabineta preses konference

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu