Rihards Bukarts: Mums jābūt lepniem par desmito vietu pasaulē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas ieņemtā desmitā vieta šajā pasaules čempionātā ir pelnīta, sarunā ar žurnālistiem atzina Latvijas izlases uzbrucējs Rihards Bukarts.

Jau ziņots, ka pēdējā pasaules čempionāta spēlē Latvijas valstsvienība piekāpās Zviedrijas hokejistiem ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) un nekvalificējās izslēgšanas mačiem.

"Domāju, ka bija laba spēle," pēc mača teica Bukarts. "Varbūt pirmajā periodā abas komandas kaut ko vēl taustījās, un viņi bija nedaudz pārāki, bija pārņēmuši iniciatīvu un turēja ripu. Otrajā periodā spēle nedaudz izlīdzinājās. Trešais periods palika mūsu vadībā, jo mums vairāk vajadzēja panākumu, bet viņiem īsti ne."

"Mums ir astoņi jauni spēlētāji kopš olimpiādes, un es domāju, ka tā bija laba pieredze visiem. Protams, tas nav iznākums, kuru mēs visi gribējām, ka šī būs pēdējā spēle," piebilda hokejists. "Tādus zviedrus trešajā periodā neviens nebija redzējis, ka viņi sāk atkāpties. Mēs gājām vienkārši uz priekšu, bet kā vienmēr nedaudz pietrūka."

Latvijas izlase, trešā perioda pēdējās divās minūtēs spēlējot ar tukšiem vārtiem, turpināja cīnīties par uzvaru līdz pat mača pēdējām sekundēm. Bukarts norādīja, ka līdzīgi kā citos mācos arī šajā pietrūka vārtu gūšanas iespēju realizācijas.

"Līdzīga spēle, kurā izrādījām pretestību, bet redzam, ka ir momenti, kuros jāiemet, bet nesanāk," stāstīja Bukarts. "Varbūt tas ir meistarības trūkums, bet es tā nedomāju, jo mums ir spēlētāji, kuri sezonas laikā met daudzus "golus" līgās, kurās spēlē. Varbūt pietrūkst pārliecība par saviem spēkiem, nevaram noticēt, ka varam apspēlēt gan zviedrus, gan somus."

Latvijas hokejisti pēc zaudējuma pret Zviedriju vairs nevar iekļūt izslēgšanas spēlē un čempionātu noslēgs desmitajā vietā starp 16 komandām, kuras piedalījās turnīrā.

"Šodien esmu priecīgs par visu komandu, jo rādījām labu sniegumu, bet nesanāca," stāstīja Bukarts. "Tā desmitā vieta, kurā esam tagad, ir mūs vieta pasaulē, un tas apmēram arī ir mūsu līmenis. Visi grib ceturtdaļfinālu, bet būsim reāli - desmitā vieta ir mūsu stabilā vērtība. Ar desmito vietu pasaulē hokejā mums jābūt lepniem."

Sīvākas cīņas Latvijas hokejisti aizvadīja pret Zviedrijas un Somijas izlasēm, un Bukarts secināja, ka, spēlējot pret nomināli spēcīgākiem pretiniekiem, ir mazāks satraukums.

"Nav spiediena," secināja Bukarts. "Mēs, latvieši, mentāli sev līdz galam nenoticam, jo paši zināt, cik liels ir hokeja tirgus, un vienmēr priekšroka ir kanādiešiem, amerikāņiem, zviedriem, somiem, un katram ir jācīnās par savu līgumu. Nav nekādas pārliecības, kur tu spēlēsi nākošajā sezonā. Mēs pašlaik esam vienīgā izlase čempionātā, kurai nav sava profesionālā kluba."

Bukarts bija viens no trijiem spēlētājiem, kuri tika atzīti par labākajiem Latvijas izlases rindās šajā pasaules čempionātā, un, kā pats hokejists norādīja, balva var dot papildu motivāciju strādāt starpsezonu posmā.

"Man tas bija piektais čempionāts, un par balvu ir prieks. Individuālās balvas vienmēr ir pagodinājums," teica Bukarts. "Sanāca savākt arī kaut kādus punktus turnīrā, es arī cīnījos un treneri to novērtēja. Tā arī ir motivācija vasarā ieguldīt vēl lielāku darbu. Šis man bija svarīgs turnīrs saraustītas sezonas un traumu dēļ."

"Mēs visi latvieši esam cīnītāji," izcēla Bukarts. "Arī fani un cilvēki Latvijā, kura vienmēr atbalstīja līdz pēdējai dienai. Cerams, ka nākošgad būs čempionāts Rīgā un varēsim izpārdot "Arēnu Rīga" uz katru spēli. Atbalsta ziņā hokejs Latvijā ir pirmais sporta veids, mēs arī esam pateicīgi cilvēkiem, kuri katru gadu brauc, tic un pārdzīvo."

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies līdz 29.maijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu