Foto ⟩ Dzierkals: Vinnējām tās komandas, kas mums bija jāvinnē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Dzierkals
Mārtiņš Dzierkals Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlase pasaules čempionātā ierindojās desmitajā vietā, kas hokejistu skatījumā nav labāks sasniegums par pērn ieņemto 11. vietu, sarunā ar žurnālistiem izcēla Latvijas izlases uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals.

Pēdējā pasaules čempionāta spēlē Latvijas valstsvienība piekāpās Zviedrijas hokejistiem ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) un nekvalificējās izslēgšanas mačiem.

Foto: Pasaules čempionāts hokejā: Latvija - Zviedrija

"Nulle "golu" - tas nav labi, bet ielaidām arī tikai vienu," teica Dzierkals. "Cīnījāmies šodien labi, bet trīs punktu nedabūjām. Bijām agresīvāki. Rezultāts ir 0:1, kāpēc mums vajadzētu sēdēt aizsardzībā. Tiešām gājām vairāk uz priekšu, taisījām metienus no visādiem leņķiem. Centāmies kaut kā "netīru golu" dabūt iekšā, bet neiemetām un zaudējām spēli."

Pēc zaudējuma pret Zviedriju Latvijas izlase savu dalību pasaules čempionātā ir noslēgusi un ierindojas desmitajā pozīcijā.

"Desmitā vieta," noteica Dzierkals. "Esam turpat, kur bijām. Katru reizi mums uzdevums ir iekļūt ceturtdaļfinālā. Vinnējām tās komandas, kas mums bijā jāvinnē, un centāmies iekosties kādā no citām spēlēm."

Uzbrucējs arī atklāja, ka ir pārsteigts, ka līdz pat pēdējam mačam Latvijas izlasi atbalstīja tik daudzi fani. "Nerunāju par somiem, bet uz mūsu spēlēm nāca tiešām daudz cilvēku, un tas bija patīkams pārsteigums. Negaidījām tik lielu atbalstu," piebilda uzbrucējs.

Pēc oficiālajiem datiem Latvijas valstsvienības spēles vidēji apmeklēja 7511 skatītāji, kas ir otrais labākais rādītājs pasaules čempionātā. Visvairāk apmeklētie ir Somijas mači, kurus klātienē vērojuši līdz šim vidēji 11536 līdzjutēji.

2022. gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies līdz 29. maijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu