Krievijas bruņotie spēki piedāvā karavīriem četras reizes lielākas prēmijas, ņemot vērā darbaspēka trūkumu Ukrainas karā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Maksim Konstantinov/Shutterstock

Krievijas armijā nav pietiekami daudz karavīru, un tā piedāvā prēmijas, lai piesaistītu jaunus karavīrus, atsaucoties uz laikrakstu "Moscow Times", ziņo portāls "Insider".

Tulā, pilsētā, kas atrodas aptuveni 200 kilometrus uz dienvidiem no Maskavas, tiem, kas paraksta trīs mēnešu militārā dienesta līgumu, tiek piedāvāts pabalsts, sākot no 2795 eiro mēnesī - aptuveni četras reizes lielāks nekā vidējā alga reģionā, ziņo "Moscow Times", atsaucoties uz vietējo sludinājumu un Krievijas finanšu portāla datiem.

Kāds karavīru vervētājs Čečenijā piedāvāja arī 4845 eiro algu pirmajā mēnesī, ziņoja laikraksts "Moscow Times", atsaucoties uz portālu "Sever.Realii".

Lai pastiprinātu iesaukšanu karā, Krievija ir izvietojusi arī mobilos birojus visā valstī, norāda laikraksts "Moscow Times".

Aptuveni 70% Krievijas armijas sastāda līgumkaravīri, bet pārējos spēkus veido iesauktie karavīri. Līgumkaravīri parasti strādā trīs gadus, un viņiem maksā aptuveni 1025 eiro mēnesī, raksta "Washington Post".

Rekrutēšana notiek laikā, kad Krievijas spēki ir cietuši lielus zaudējumus Ukrainā. Apvienotās Karalistes bruņoto spēku ministrs Džeimss Hepijs trešdien, 18. maijā, paziņoja, ka karā ir gājuši bojā vairāk nekā 20 000 Krievijas militārpersonu, vēsta laikraksts "Evening Standard".

Kremlis 25. martā paziņoja, ka nogalināti 1351 Krievijas karavīrs. Līdz šim Krievija šo skaitli nav atjauninājusi.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis aprīlī telekanālam CNN sacīja, ka kopš kara sākuma valsts ir zaudējusi aptuveni 2500 līdz 3000 karavīru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu