LPF un "Peldēt droši" aicina noskatīties bezmaksas nodarbības par drošību pie ūdens

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Biedrība "Peldēt droši" un Latvijas Peldēšanas federācija, tuvojoties vasaras peldēšanas priekiem, aicina ikvienu noskatīties bezmaksas nodarbības par drošu uzvedību pie un uz ūdens. Četras dažādiem vecumiem piemērotas video nodarbības brīvi pieejamas vietnē. Nodarbības būs skatāmas arī bezmaksas virszemes TV apraidē kanālā TV4.

"Ikvienam pieaugušajam pirms ļaušanās vasaras ūdenspriekiem būtu ar bērniem jāpārrunā un pašam jāatsvaidzina zināšanas par drošu uzvedību pie un uz ūdens. Noslīkšana ir novēršama, ja vien ievēro dažus pamatnoteikumus – nekad nepeldēties vienam, nezināmā vietā, nelēkt uz galvas un bērniem ūdens tuvumā vienmēr uzvilkt peldvesti," atgādina biedrības dibinātāja Zane Gemze.

Nodarbības paredzētas bērnudārza audzēkņiem, 1.–4. klasei, 5.–9. klasei un vidusskolēniem, to ilgums – viena mācību stunda (40 minūtes), divos videoierakstos ir nodrošināts arī surdotulkojums. Visi nodarbību ieraksti pieejami vietnēs www.peldet.lv un www.peldidrosi.lv.

28. maijā plkst. 11.00 TV4 ēterā būs skatāma nodarbība tiem, kas vēl neiet skolā, 29. maijā plkst. 11.00 pie TV ekrāniem aicināti sākumskolas audzēkņi, 4. jūnijā plkst. 11.00 – 5.–9. klašu skolēni, savukārt vidusskolēni 5. jūnijā plkst. 11.00.

Kāpēc ir svarīgi mācēt peldēt un kādi ir biežākie iemesli nelaimēm? Kas ir droša peldvieta? Kāda ir pareiza un atbildīga uzvedība, atpūšoties pie ūdens un nodarbojoties ar ūdens sporta veidiem, nodarbību laikā bērniem saprotamā valodā stāsta gan vadītāji – atraktīvais improvizators aktieris Artūrs Breidaks un "Peldēt droši" eksperts, peldēšanas, burāšanas treneris Toms Jēkabsons, gan viesi – Tuta un Lapsa, Jānis Skutelis un Pauls Timrots.

"Video nodarbības ir ērts formāts, ko aicinu skolotājiem izmantot, lai vienas mācību stundas ietvaros vēlreiz atgādinātu par noteikumiem, kas jāievēro gan lieliem, gan maziem. Runāt par atbildīgu uzvedību pie ūdens ir būtiski arī bērnu un jauniešu nometņu laikā. Runāt par drošību uz ūdens vajag ne tikai pavasarī, bet atkārtot atkal un atkal, jo katru gadu Latvijā noslīkst vairāk nekā 120 cilvēku. Noslīkšana ir viens no trim biežākajiem nāves cēloņiem bērniem vecumā līdz 14 gadiem," stāsta Latvijas Peldēšanas federācijas prezidents Aivars Platonovs.

Bezmaksas nodarbības tiešsaistē jau otro gadu rīko biedrība "Peldēt droši" un Latvijas Peldēšanas federācija. Tiešraidēm 12. maijā tika pieteikti teju 37 tūkstoši skolēnu, lielākā interese līdzīgi kā pērn bija 1.–4. klašu grupā. Kopējais skolēnu skatījumu skaits tiešraidēs un ierakstos sasniedzis 70 tūkstošus.

Dažādi informatīvie materiāli atrodami divās vietnēs.

Nodarbības tiek īstenotas sociālās kampaņas "Ja peldēt, tad droši! Nepārvērties slīkonī" ietvaros. Nodarbības tiešsaistē līdzfinansē Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem projekta "Tuvojas vasara – atceries par drošību uz ūdens" ietvaros.

Aktivitāte tiek īstenota programmas NVO Fonda projekta "Atbalsts LPF darbības stiprināšanai un interešu aizstāvībai cilvēkdrošības uz ūdens veicināšanas jomā" (projekta nr. 2022.LV/NVOF/MAC/043/27) ietvaros. Par aktivitāšu saturu atbild biedrība "Latvijas Peldēšanas federācija".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu