FOTO ⟩ Arī ziedi kļuvuši neadekvāti dārgi. Par kādu cenu Rīgā var iegādāties maijpuķītes un peonijas?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pagājušonedēļ vairāki sociālo tīklu lietotāji diskutēja par Rīgas Centrāltirgū un Saktas puķu tirdziņā nopērkamajām pirmajām maijpuķītēm. Lai arī daudziem bijusi vēlme iegādāties puķes, iedzīvotāji novēroja, ka to cenas šogad ir īpaši augstas. 25. maijā "Apollo" abos tirgos izpētīja, kādas ir maijpuķīšu un peoniju cenas.

Apmeklējot Rīgas Centrāltirgu, tika noskaidrots, ka maijpuķītes tirgo diezgan dažādās cenās. Maijpuķīšu cenas svārstās no viena eiro līdz diviem vai divarpus eiro par pušķi. Saktas puķu tirdziņā, apskatot dažādu tirgotāju piedāvātos maijpuķīšu pušķus, cena ir aptuveni četri eiro.

Foto: Maijpuķīšu cenas Rīgas Centrāltirgū un Saktas puķu tirdziņā

Viena no Rīgas Centrāltirgus ziedu pārdevējām stāsta, ka cenas pavisam nesen ir samazinājušās tādēļ, ka pirmais maijpuķīšu pārdošanas vilnis ir beidzies.

"Nu jau man ir pieejamas ļoti daudz maijpuķīšu buntīšu, ko pārdot, tāpēc arī cena ir zemāka," stāsta ziedu pārdevēja, kura piedāvā iegādāties šo puķu pušķi par teju diviem eiro.

Vairākas ziedu pārdevējas gan norāda, ka preču un patēriņa cenu pieaugums ir jūtami ietekmējis tirgotāju lēmumu par maijpuķīšu cenām, tādēļ arī cenas ir atšķirīgas Rīgas Centrāltirgus stendos.

Novērojām, ka visbiežāk cilvēki pērk narcišu pušķus. Vidējā cena par vienu narcisi ir desmit centi.

Apmeklējot Saktas puķu tirdziņu, novērojam, ka maijpuķīšu pušķis maksā aptuveni trīs līdz četrus eiro.

Lai arī maijpuķīšu bums ir mazliet norimis un cenas ir samazinājušās, pārsteidz peoniju cenas. Vienu peoniju iespējams iegādāties, sākot no pieciem eiro. Vairākas ziedu tirgotājas vienu peoniju pārdod arī par sešiem un septiņiem eiro.

Foto: Peoniju cena Saktas puķu tirdziņā

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ja ir vēlme iegādāties 15 peoniju pušķi, tad interesentiem, izvēloties lētāko iespēju, būs jāsamaksā 75 eiro.

Vaicājot vienai no ziedu pārdevējām, kādi ir iemesli šādai situācijai, viņa stāsta: "Šie ziedi ir importēti no citām valstīm, tādēļ arī ir dārgāk. Tad, kad būs pieejamas Latvijas peonijas, būs iespējams iegādāties lētāk."

Foto: Peoniju cena Saktas puķu tirdziņā (cena seši eiro)

Foto: Jānis Škapars/TVNET
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu