Saeimu ceturtdien uzrunās Ukrainas prezidents Zelenskis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien, 26. maijā, Saeimas sēdes laikā paredzēta Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska attālināta uzruna Latvijas parlamentam, informēja parlamenta Preses dienestā.

Ukrainas prezidents Saeimu uzrunās pēc parlamenta priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (NA) uzaicinājuma. Uzruna noritēs attālināti, un tai varēs sekot līdzi Saeimas mājaslapā.

"Par spīti karam un personīgajam apdraudējumam Ukrainas politiskā vadība turpina nepagurstoši strādāt. Latvijas un Ukrainas savstarpējā izpratne, politiskā un arī praktiskā sadarbība ir ciešāka nekā jebkad iepriekš. Tas tādēļ, ka mūs vieno kopīgs mērķis - Ukrainas uzvara pār ļaunumu, kas patlaban plēš dziļas brūces Eiropas kontinentā," pauž Saeimas priekšsēdētāja.

Mūrniece uzsver, ka Ukraina varonīgi cīnās pret Krievijas okupantiem. Prezidents Zelenskis turpina iedvesmot taisnīgai cīņai par brīvību, un tā ir cīņa ne tikai par Ukrainas brīvību, akcentē politiķe.

Ukraina aizstāv vērtības, kuras ir visas demokrātiskās pasaules dzīvesveida pamatā - brīvība, miers un demokrātija, pauž Saeimas priekšsēdētāja.

Parlamentā atgādina, ka Mūrniece kopā ar Igaunijas un Lietuvas parlamentu priekšsēdētājiem bija pirmie parlamentu spīkeri, kas pēc kara sākuma apmeklēja Kijivu, 24. martā tiekoties ar Ukrainas parlamentāriešiem un arī Ukrainas prezidentu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu