Foto un video ⟩ Čehijas hokeja izlases treneris: Nezinu, kā sagatavot komandu zaudējumam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Čehijas hokeja izlases galvenais treneris Kari Jalonens kļuvis dusmīgs pēc viena no žurnālista uzdotajiem jautājumiem pasaules čempionātā (PČ) Somijā.

Jalonena vadītā Čehijas izlase otrdien Tamperē ar 0:3 (0:2, 0:1, 0:0) piekāpās sacensību mājiniecei Somijai. 

Ja Čehija pieveiktu somus pamatlaikā, tad tai ceturtdaļfinālā būtu jātiekas ar pašreizējo čempioni Kanādu, ko čehi diezin vai vēlas. Ceturtdien Čehija par iekļūšanu pusfinālā spēkiem mērosies ar Vāciju, kas uz papīra skaitās vieglāka sāncense. 

"Es nezinu, kā sagatavot komandu, lai tā zaudētu. Tas ir nesportiski. Mums nebija diskusijas par to, kāds pretinieks mums nāks pretī vai ar kādu rezultātu jānoslēdz spēle. Šādas spekulācijas var pilnībā izslēgt," izdevums "Ilta-Sanomat" citē Jalonena teikto. 

Par Čehijas izlases galveno treneri 62 gadus vecais Jalonens kļuva šā gada martā. 

Foto: Pasaules hokeja čempionāts: Somija - Čehija

Pasaules čempionātu Čehija sāka ne visai veiksmīgi. Pirmajās trijās spēlēs izcīnīja tikai vienu uzvaru.

Vairāki Somijas hokeja apskatnieki norādīja, ka Jalonena vadītā komanda spēlei ar somiem piegāja ar nenopietnu attieksmi. Bijušais somu hokejists Sami Kapanens pauda viedokli, ka Čehijas hokejisti spēlējuši bez emocijām. 

Savukārt Somijas hokejists Lase Kukonens, kurš noslēdzis savu karjeru, kritizēja Čehijas sniegumu aizsardzībā. 

Jalonens asi reaģēja uz veltīto kritiku: "Somijai bija divas atpūtas dienas, bet mēs spēlējām otro maču pēc kārtas. Pēdējā spēle bija smaga, arī šī nesa daudz problēmu. Tāpēc jābūt apmierinātiem ar to, kā komanda nospēlēja."

"Man tikšanās ar Somiju pasaules čempionātā bija kaut kas īpašs. Lai arī tika piedzīvots zaudējums, šis mačs man paliks ar ļoti labām atmiņām," sarunā ar Čehijas žurnālistiem sacīja Jalonens. 

Pasaules čempionāts noslēgsies svētdien. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu