Militārie eksperti: Ukrainas armijai būtu prātīgi atkāpties no atsevišķām pozīcijām, lai nenonāktu ielenkumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ukrainas armijai būtu prātīgi atkāpties no atsevišķām pozīcijām Krievijas spēcīgāko uzbrukumu vietās, lai ukraiņu vienības nenonāktu ielenkumā, šādu viedokli šodien Latvijas Televīzijā pauda bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Juris Maklakovs un bijušais Latvijas Sauszemes spēku komandieris, atvaļinātais pulkvedis Igors Rajevs.

Ekspertu skatījumā, ja Ukrainas bruņotie spēki pieņems lēmumu, ka karavīriem ir jāatkāpjas no Severodoņeckas pilsētas, to izdarīt esot pēdējais brīdis.

Rajevs norādīja, ka atsevišķu Ukrainas spēku vienību aplenkums ir iespējams. Ukrainai esot jāizvēlas, kā tālāk cīnīties - vai atkāpties, vai cīnīties un riskēt, ka karaspēka vienības nokļūs aplenkumā.

Maklakovs pauda viedokli, ka šādos apstākļos ukraiņiem vajadzētu atkāpties, jo Krievijas karaspēkam tomēr ir pārsvars, tostarp smagā bruņojuma jomā.

Eksperti atzīmēja, ka līdzīga situācija bija izveidojusies pie Svetlodaras pilsētas, kur, neraugoties uz ļoti labi nocietināto pilsētu, Ukrainas karaspēks nolēma šo pilsētu pamest, lai neriskētu ar vairāku tūkstošu vienības nonākšanu aplenkumā.

Kā ziņots, Ukrainā kaujas starp Krievijas karaspēku un Ukrainas armiju sasniegušas Severodoneckas robežas, trešdien, 25. maijā, paziņojis Luhanskas apgabala administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs.

"Krievijas karavīri ir pavirzījušies uz priekšu pietiekami tālu, lai jau varētu apšaudīt [Severodoņecku] ar mīnmetējiem," paziņoja Haidajs, piebilstot, ka jau vakar piepilsētās notikušas cīņas.

Krievijas karaspēks pēc karavīru atvilkšanas no Ukrainas ziemeļiem lēnām, bet stabili virzās dziļāk Donbasā.

Severodoņecka, kur pirms kara dzīvoja aptuveni 100 000 cilvēku, jau vairākas nedēļas tiek intensīvi apšaudīta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu