"Piegādās tikai neletālus ieročus." Izraēla neļauj Ukrainai piegādāt prettanku raķetes "Spike"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: paparazzza/Shutterstock

Izraēlas Aizsardzības ministrija ir noraidījusi ASV lūgumu atļaut Vācijai piegādāt Ukrainai prettanku raķetes "Spike". Tās tiek ražotas Vācijā pēc Izraēlas tehnoloģijām un licences, atsaucoties uz ASV un Izraēlas ierēdņiem, norāda ASV ziņu vietne "Axios".

"Axios" ziņoja, ka ieroču piegādes jautājums ir viena no pēdējām politiskajām domstarpībām starp ASV un Izraēlu, kad ir runa par karu Ukrainā.

ASV prezidenta Džo Baidena administrācijas spiediena ietekmē Izraēla ir koriģējusi savu politiku attiecībā uz Maskavu un pakāpeniski ieņēmusi proukrainiskāku nostāju, tomēr Izraēla vēl arvien nepiegādā Ukrainai mūsdienīgu bruņojumu.

Izraēlas Aizsardzības ministrijas augsta ranga ierēdnis Amirs Ešels pirms divām nedēļām Vašingtonā tikās ar ASV aizsardzības ministra vietnieku Kolinu Kālu, lai apspriestu abu valstu sadarbību drošības jomā.

Kāls tikšanās laikā pastāstījis par Baidena administrācijas centieniem pamudināt valstis uz ieroču piegādi Ukrainai un pajautājis, vai Izraēla atļaus Vācijai piegādāt Ukrainai prettanku raķetes "Spike". Ešels noraidījis šo lūgumu un atbildējis, ka Izraēla piegādās Ukrainai tikai neletālus ieročus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu