Lietuvā aicina iedzīvotājus ziedot bezpilota lidaparāta iegādei Ukrainai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Volodymyr Vorobiov/Shutterstock.com

Lietuvā kampaņas ietvaros aicina iedzīvotājus saziedot piecus miljonus eiro, lai Ukrainai nopirktu vēl vienu Turcijā ražotu bezpilota lidaparātu "Bayraktar", vēsta LTV Ziņu dienests. 

Kampaņa bezpilota lidaparāta iegādei sākta trešdien, 25. maijā, bet līdz ceturtdienas, 26. maija, vakaram no pieciem miljoniem bija saziedoti jau vairāk nekā divi miljoni eiro. Par to informēja kampaņas rīkotājs, Lietuvas žurnālists Andrjus Tapins.

Šis bezpilota lidaparāts kļuvis par Ukrainas pretestības simbolu Krievijas iebrukumam, jo Ukrainas spēki to efektīvi izmantojuši Krievijas bruņutehnikas iznīcināšanai.

Savukārt aprīlī Ukrainas piloti sāka kampaņu "Nopērc man lidmašīnu", lai finansētu jaunu iznīcinātāju iegādi. 

Publicētajā videoklipā, kurā redzama iznīcināta Ukrainas militārā tehnika un izpostītas mājas un pilsētas, ukraiņu pilots sacīja: "Nopērc man iznīcinātāju."

Viņš turpina: "Tas man palīdzēs aizsargāt gaisa telpu, kas piepildīta ar Krievijas lidmašīnām, kas bombardē manu zemi, nogalina manus draugus un iznīcina mūsu mājas un visu, ko es jebkad esmu zinājis.

Jums ir iespēja to apturēt. Dodiet mums spārnus, lai varētu cīnīties par mūsu debesīm."

Kampaņas tīmekļa vietnē teikts, ka Ukraina kopš kara sākuma ir lūgusi NATO nodrošināt tās militāros spēkus ar iznīcinātājiem, taču teikts, ka pasaules valdības baidās no eskalācijas.

Saskaņā ar finansēšanas vietni, reaktīvo iznīcinātāju vidējās izmaksas ir 25 miljoni ASV dolāru.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu