Krievijas virsnieku asambleja nosauc iebrukumu Ukrainā par neveiksmi un pieprasa mobilizāciju karam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas zaudējumi Ukrainā ir izraisījuši kritiku prokrievisko militāro emuāru autoru un komentētāju vidū, tostarp Krievijas armijas veterānu grupā, kas tagad mudina Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu pieteikt karu Ukrainai un mobilizēt papildu spēkus, vēsta ziņu medijs "Insider".

Krievijas virsnieku asambleja, neatkarīga prokrieviski noskaņota veterānu apvienība, 19. maijā nosūtījusi vēstuli Putinam, norādot, ka Krievijas "speciālā militārā operācija" Ukrainā nav sasniegusi savus mērķus, tāpēc aicina Putinu atzīt, ka iebrukums Ukrainā šobrīd ir cīņa par Krievijas eksistenci un vietu pasaulē.

Prokrieviskā veterānu grupa paziņojusi, ka "speciālā militārā operācija", kā Putins pats to dēvē, ir bijusi neveiksmīga un ir beigusies, tāpēc aicina Krieviju pieteikt karu.

Krievijas armijas neveiksmīgais mēģinājums šķērsot Siverskijdonecas upi varētu būt viens no būtiskākajiem kara notikumiem, jo tika zaudēti desmitiem bruņumašīnu un vairāk nekā 400 Krievijas karavīru tika gāja bojā vai ievainoti.

Krievijas pavēlniecība 11. maijā nosūtīja aptuveni 550 41. vispārējās karaspēka armijas 74. motorizēto strēlnieku brigādes karavīrus uz pārceltuvi pār Siverskijdonecu Luhanskas apgabala Bilohorivkas rajonā, lai aplenktu Ukrainas spēkus pie Rubižnes, norāda laikraksts.

Šobrīd prokrieviskie emuāru autori kļūst manāmi kritiskāki pret Kremli. Jurijs Podoļoks, kara emuāru autors ar 2,1 miljonu sekotāju vietnē "Telegram", videoklipā sacījis, ka viņš izvairījās kritizēt Krievijas militāros spēkus, taču pēc upes šķērsošanas neveiksmes viņa pacietība "beigusies".

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu