Īrijas tiesas priekšā nonākusi apkopēja no Latvijas, kura darba devējai nozagusi dzimtas dārgumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Diego Cervo/shutterstock.com

Īrijas tiesas priekšā nonākusi apkopēja no Latvijas, kura apsūdzēta par 500 eiro vērtas zelta ķēdītes un 50 eiro vērtas šalles nozagšanu no viņas darba devējas mājas, vēsta portāls "Baltic Ireland". 

42 gadus vecā Nadežda Krotova veikusi zādzību laikā, kad viņas darba devējas māsa slimnīcā gulēja uz nāves gultas. 

Cietusī trešdien, 25. maijā, rajona tiesā stāstīja par "ārkārtīgi postošo iespaidu", kādu uz viņu un viņas ģimeni atstājusi zādzība.

Viņa sacīja, ka neilgi pirms tam bija mirusi viņas māte un pēc sešām nedēļām arī māsa, tāpēc sieviete bijusi dziļās bēdās.

Tiesā nolasītajā cietušā paziņojumā cietusī sacīja: "Kamēr mana māsa gulēja uz nāves gultas slimnīcā, Nadja izvēlējās nozagt viņas dārglietas, kas man tikko bija uzdāvinātas, - dažas dzimtas vērtības, kas tiek nodotas no paaudzes paaudzē.

Tas, ka viņa izvēlējās to izdarīt šajā laikā, bija ārkārtīgi nežēlīgi un bezsirdīgi. Es nespēju tam noticēt."

Cietusī teica, ka Krotova šķita sirsnīgs, draudzīgs un uzticams cilvēks. Apkopēja bieži tikusi cienāta ar vakariņām, un darba devēja bijusi dāsna pret viņu.

Notikušā rezultātā cietusī sieviete piedzīvojusi daudz bezmiega nakšu, murgus un stresu, kas licis meklēt psiholoģisku atbalstu.

Viņa sacīja: "Kas attiecas uz mani, apsūdzētās rīcība ietekmēs mani visu atlikušo mūžu. Es palūdzu, lai viņa atdod lietas.

Viņa pilnībā noliedza, ka ir kaut ko paņēmusi, un neizrādīja ne mazāko nožēlu. Par atvainošanos vispār nebija runas."

Uzrunājot savu bijušo apkopēju, cietusī sacīja: "Nadja, tu tiki pieņemta manā ģimenē un mēs izturējāmies ļoti labi, bet tavs nodarītais kaitējums un tā sekas dzīvos kopā ar mani un manu ģimeni visu atlikušo mūžu."

Nadežda Krotova tika atzīta par vainīgu 500 eiro vērtas zelta ķēdītes nozagšanā laikā starp 2020. gada 1. novembri un 2021. gada 28. maiju, kā arī 50 eiro vērtas šalles nozagšanā pagājušā gada 21. maijā no viņas darba devējas mājas.

Apsūdzētās advokāts tiesā sacīja, ka viņa kliente vēlas atvainoties cietušajai par zādzību un ka nozagtās mantas ir atdotas īpašniecei.

Tiesnese atlika lietas izskatīšanu līdz oktobrim, pieprasot probācijas ziņojumu, lai noskaidrotu Nadeždas Krotovas piemērotību sabiedriskajiem darbiem, un vēlreiz pagarināja viņas atbrīvošanu līdz tiesai pret drošības naudu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu