Ziedojumu apmērs Ukrainas iedzīvotājiem ir būtiski samazinājies, norāda biedrības vadītājs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Ziedojumu apmērs Ukrainas iedzīvotājiem ir būtiski samazinājies, un šiem cilvēkiem jāapzinās, ka viss "uz paplātes" viņiem netiks iedots, pastāstīja biedrības "Laiks jauniešiem" valdes priekšsēdētājs Gints Jankovskis.

Biedrība organizē palīdzības sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem Bauskas novadā.

Kā būtiskāko problēmu atbalsta sniegšanā ukraiņiem Jankovskis min ziedojumu apmēru, kas trīs mēnešu laikā ir būtiski samazinājies. "Latvijā pieaug cenas, cilvēki izvēlas citu ziedojumu mērķi, par pirmo prioritāti vairs neizvirzot Ukrainas jautājumus. Nevēlos sacīt, ka ziedojumi ir pilnīgi apstājušies, bet noteikti būtiski samazinājušies, kas samazina arī mūsu iespējas palīdzēt," skaidro Jankovskis.

Šobrīd no ziedojumiem visaktuālākie biedrībai esot finansiālie ziedojumi, jo ar tiem iespējams iegādāties nepieciešamās preču grupas, lai neveidotu liekus uzkrājumus konkrētās pozīcijās.

Kā vēl aktuālu problēmu Jankovskis min pašu Ukrainas iedzīvotāju iesaisti darba tirgū. "Ukrainas civiliedzīvotājiem pašiem ir jāapzinās, ka viss uz paplātes netiks nodots," teic Jankovskis. Biedrība esot organizējusi tikšanos ar uzņēmumu "Kaija" un "Baltic Candles" par darba iespējām tajos.

Katrā no pasākumiem Ukrainas iedzīvotājiem esot ieradušies līdz 30 cilvēkiem, no kuriem darba iespējas izskatīja pieci cilvēki. "Beigās līdz darbam nonāca tikai retais," saka Jankovskis.

Jankovskis uzskata, ka valstij un pašvaldībai būtu jāmeklē iespējas, kā papildus stimulēt un atbalstīt nevalstiskās organizācijas, kas esot izvirzīts priekšplānā palīdzības sniegšanai Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstam. "Manuprāt, pašreizējais atbalsts tieši mūsu sektoram reģionos nav tik viennozīmīgs," uzskata Jankovskis.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) skaidroja, ka pēc šonedēļ pieņemtā lēmuma par līdzšinējā atbalsta pagarināšanu par 30 dienām Ukrainas bēgļiem izmitināšanas un ēdināšanas jomā divu nedēļu laikā ir jārod vidēja un ilgtermiņa risinājumi Ukrainas bēgļu atbalstam.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu