Pēc divu gadu pārtraukuma Japāna sāks uzņemt tūristu grupas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Tomohisa Hashino/Shutterstock.com

Pēc Covid-19 pandēmijas izraisītā pārtraukuma divu gadu garumā Japāna no 10. jūnija sāks uzņemt tūristus no 98 valstīm un reģioniem, bet tikai grupās.

Valdība pagājušajā nedēļā paziņoja, ka no maija izmēģinājuma kārtā ielaist valstī nelielas tūristu grupas no ASV, Austrālijas, Taizemes un Singapūras.

Ceturtdien valdība pārskatīja robežkontroli, lai atsāktu tūristu grupu uzņemšanu no 98 valstīm un reģioniem, tai skaitā Lielbritānijas, ASV, Francijas, Spānijas, Kanādas un Malaizijas.

To lidostu skaits, kas uzņems starptautiskos lidojumus, palielināts līdz septiņām.

Lielāko pandēmijas daļu Japāna vispār neuzņēma tūristus un ielaida valstī tikai savus pilsoņus un pastāvīgos iedzīvotājus, lai gan arī pastāvīgajiem iedzīvotājiem iebraukšana periodiski tika liegta.

Visiem, kas dodas uz Japānu, pirms došanās ceļā jāveic Covid-19 tests, kura rezultātam jābūt negatīvam, un pēc tam jāveic vēl viens tests jau pēc ierašanās Japānā. Taču trīs reizes pret Covid-19 vakcinētie no konkrētām valstīm varēs iztikt bez otrā Covid-19 testa, kā arī viņiem atšķirībā no pārējiem nebūs trīs dienas jāievēro karantīna.

Tūristu grupām būs jāuzņemas atbildība par to, lai tūristi valkātu maskas, kas Japānā jādara gandrīz visur, un ievērotu citus noteikumus, kas palīdzējuši Covid-19 saslimšanas līmeni noturēt salīdzinoši zemu.

Tomēr no ārzemēm ieceļojošo skaits tiek ierobežots. Japāna plāno divkāršot diennaktī valstī no ārzemēm ieceļojošo skaitu līdz 20 000.

Japānas premjerministrs Fumio Kisida sacījis, ka vēlas atvieglot ieceļošanu, bet paredzams, ka tas būs lēns process, jo sabiedrībā valda spēcīgs atbalsts esošajiem pasākumiem.

Pirms pandēmijas tūristu skaits Japānā 2019.gada sasniedza rekordu - 31,9 miljonus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu