"Mammas labākā draudzene", topošā bioloģe, pirmā skolotāja, kas palīdzēja iejusties. Teksasas skolas apšaudē bojāgājušie un viņu nākotnes sapņi

Foto: Apollo.lv kolāža
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Viņi bija parasti bērni, kas izbaudīja kopīgus pārgājienus ar skolotājām, kuras izpelnījās atzinību par pacietību, mācot bērnus ar īpašām vajadzībām. Otrdien viņi visi kļuva par upuriem traģiskākajā skolu apšaudē ASV vēsturē kopš nāvējošā Sandija Huka slaktiņa 2012. gadā.

Teksasā esošajā Roba pamatskolā, kurā pārsvarā mācās latīņamerikāņi, otrdien, 24. maijā, tika nogalināti vismaz 19 bērni un divi pieaugušie. Visi skolā nogalinātie bija iebarikādēti vienā klasē, trešdien paziņoja Teksasas tiesībsargājošo iestāžu amatpersona.

Apšaude notika tikai divas dienas pirms mācību gada beigām laikā, kad jau bija sākušies gada noslēguma svētki. Vien dažas stundas pirms apšaudes daudzi bērni tika pagodināti visu ģimeņu priekšā. Skola māca audzēkņus otrajā, trešajā un ceturtajā klasē vecumā no 7 līdz 10 gadiem.

18 gadus veco šāvēju pazīstamie cilvēki raksturo kā ar ieročiem apsēstu jaunieti ar nežēlīgām un vardarbīgām tieksmēm.

Laila Salazara, 10

Laila Salazara bija enerģiska desmitgadniece, kura piedalījās vieglatlētikas pasākumos, viņas tēvs pastāstīja "Facebook" ierakstā.

"Mēs tevi mīlam, meitiņ," rakstīja Vinnijs Salazars.

"Tētim ir žēl, ka es nebiju klāt, lai aizsargātu tevi, kad tev biju visvairāk vajadzīgs.

Mēs tevi ļoti mīlam! Lido augstu, mans mazais eņģel, lido augstu…”

Foto: VINNIE SALAZAR/Facebook

Viņš arī stāstīja, ka abiem ļoti patika pa ceļam uz skolu klausīties Guns N’ Roses dziesmu Sweet Child O’Mine. "Tā ir vienīgā lieta, kas man šobrīd sniedz mieru," viņš teica.

Makenna Lī Elroda, 10

Makenna mācījās Roba pamatskolas ceturtajā klasē.

"Viņa bija skaista, jautra, gudra un pārsteidzoša. Viņai bija silta sirds, un viņa ļoti mīlēja savu ģimeni un draugus," savā "GoFundMe" ierakstā rakstīja viņas tante Elisone Makulloga.

Foto: gofundme.com

Viņas māsa sociālajā tīklā "Twitter" dalījās ar abu fotogrāfiju.

"Mana mazā māsa beidzot ir atrasta - klasē," viņa tvītoja. "Viss, ko es lūdzu, - lai jūs šovakar apskaujat savus mīļotos un pasakiet viņiem, ka viņus mīlat, jūs nekad nezināt, kad jums vairs nebūs šādas iespējas."

Alitija Ramiresa, 10

Alitija bija "jauna, radoša dvēsele, kura mīlēja zīmēt", pastāstīja 10 gadus vecās meitenes vecmamma Rosa Marija Ramiresa. Viņa teica, ka Mātes diena bija pēdējā reize, kad viņa redzēja savu mazmeitu.

Foto: Roberto N Yvette Barrera/Facebook

"Viņa bija patiesi mīļa," viņa teica. "Nekad neiekļuva nepatikšanās."

Miranda Matisa, 11

Mirandas labākā drauga māte meiteni raksturoja kā ļoti mīļu un runīgu, ziņoja vietējā ziņu stacija. Viņa mācījās ceturtajā klasē.

Foto: Deanna Miller/Facebook

"Mana mīļā māsīca, mēs tevi ļoti mīlējām," savā "Facebook" ierakstā rakstīja mazās meitenes radiniece. "Man ļoti žēl, ka tas notika ar tevi, mazā. Lūdzu, aizlūdziet par manu ģimeni."

Nevea Bravo, 10

Meitene šogad janvārī nosvinēja savu 10. dzimšanas dienu, laikrakstam "Washington Post" pastāstīja viņas māsīca Ostina.

"Mēs domājām, ka viņa ir pazudusi, bet, lūk, vakar vēlu vakarā uzzinājām, ka viņa nav paspējusi izkļūt no skolas. Mēs visi bijām sasgrauti," viņa teica.

Foto: Emily Grace Ayala/Facebook

Viņa savu māsīcu raksturoja kā cilvēku, kurš vēlējās raisīt "smaidu ikviena sejā".

Aleksandrija "Leksija" Rubio, 10

Neilgi pirms apšaudes Aleksandrija nofotografēta ar ģimeni, rokās turot godarakstu par izcilām atzīmēm. Viņa tika apbalvota arī ar "labā pilsoņa" balvu.

Foto: Kimberly Mata-Rubio/Facebook

"Mēs viņai teicām, ka mīlam viņu un sagaidīsim viņu pēc skolas," sociālajā tīklā "Facebook" rakstīja viņas māte Kimberlija.

"Mums nebija ne jausmas, ka tās ir ardievas."

Tesa Mata, 10

Tesas vecākā māsa Faita apstiprināja viņas nāvi.

Foto: Victoria Streeter/Facebook

Mata tviterī ierakstīja: "Mans dārgais eņģelīt, tu esi tik ļoti mīlēta."

Rojelio Torress, 10

Rojelio bija "ļoti gudrs un mīlošs bērns", viņa māte pastāstīja "ABC News".

Foto: Veronica Orta/Facebook

"Mēs esam bēdu sagrauzti. [Rojelio] bija ļoti gudrs, čakls un izpalīdzīgs. Mums viņa pietrūks, un viņš nekad netiks aizmirsts," sacīja viņa tante.

Maite Rodrigesa, 10

Maite sapņoja kļūt par jūras biologi, viņas tante sacīja "Facebook" ierakstā.

Foto: Gofundme

Mazā Rodrigesa bija savas mammas "labākā draudzene" un "dzīves gaisma", viņa sacīja. "Viņas mamma vēlas, lai visi zinātu, ka viņas meitiņai bija īsts sapnis."

Džaila Nikola Silguero, 11

Džaila uz Roba pamatskolu gāja kopā ar savu brālēnu Džeisu Luevanosu. Viņi bija klasesbiedri ceturtajā klasē, kuru mācīja apšaudē bojāgājušās skolotājas Eva Mirelesa un Irma Garsija, "Facebook" rakstīja Silguero māte.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Mums tevis ļoti pietrūkst. Mans skaistais eņģelīt, lido augstu, mazā. Ilgojos pēc brīža, kad mēs atkal satiksimies," raksta viņas māte.

Džeiss Karmelo Luevanoss, 10

Kā minēts augstāk, Džeiss uz skolu devās kopā ar savu māsīcu Džailu. Pirms divām nedēļām bija miris abu vectēvs.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Viņi bija eņģeļi, kuriem vienmēr bija smaids sejā, sacīja viņu ģimenes loceklis. "Es nespēju aptvert, ka tas ir noticis."

Džekija Kazaresa, 10

Džekija Roba pamatskolā mācījās kopā ar savu māsīcu Annabellu. Abas bija gandrīz beigušas mācību gadu, kad notika slaktiņš.

Foto: Ekrānšāviņš no video

"Mana meitiņa man ir atņemta," "Facebook" raksta meitenes tēvs Džasinto.

"Izrauta no rokām un dzīves, šajā neiedomājami gļēvajā veidā - tik jauna, tik nevainīga, pilna dzīvības un mīlestības."

Annabella Gvadalupe Rodrigesa, 10

Viņa bija trešās klases skolniece, kura Roba pamatskolā pirms apšaudes bija tikko saņēmusi skolas beigšanas apliecību, apstiprināja vietējie mediji.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Uzbrukumā tika nogalināta arī 10 gadus vecās meitenes māsīca Džekija.

Ellija Garsija, 10

"Mūsu Ellija bija lellīte un visu laiku laimīgākā... Es gatavojos viņas kā dīdžeja iznācienam ballītē, kā viņa to gribēja," savā "Facebook" ierakstā sacīja Ellijas tēvs Stīvs Garsija.

Foto: HILLSBORO SPORTS ASSOCIATION/Facebook

10 gadus vecā meitene bija Roba pamatskolas ceturtās klases skolniece.

Viņa spēlēja basketbolu "Tree City" Jaunatnes sporta līgā.

Elihana Torresa, 10

Roba pamatskolas ceturtās klases skolniece Elihana spēlēja vietējā softbola komandā.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sarunā ar vietējiem medijiem viņas tante sacīja, ka Elihanai par savu pēdējo softbola spēli šajā sezonā ir bijušas dalītas emocijas. "Viņa bija sajūsmā par savu spēli [vakar]. Tomēr viņa bija nervoza," tante stāstīja. "Es runāju ar viņu [pirmdienas] vakarā, un viņa bija nervoza, sakot, ka šī ir viņas pēdējā spēle un viņa nevēlas, lai softbols beidzas."

Hosē Manuels Floress jaunākais, 10

Hosē bija Roba pamatskolas ceturtās klases skolnieks.

Viņš saņēma godarakstu savas ģimenes priekšā tikai dažas stundas pirms apšaudes skolā, viņa mamma Andrea Herrera apstiprināja VICE News.

Foto: ANDREA HERRERA/FACEBOOK

"Es nezināju, ka došanās atpakaļ pie skolotāja būs mūsu vispēdējais "tiekamies vēlāk"," Herrera rakstīja "Facebook". "Es nespēju noticēt, ka mans mazulītis ir miris."

Amērija Džo Garza, 10

Amērija pirms divām nedēļām nosvinēja savu 10. dzimšanas dienu, telekanālam "ABC News" pastāstīja viņas tēvs Anhels Garza.

Foto: ANGEL GARZA/Facebook

Trešdien viņš sociālajā tīklā "Facebook" ievietoja savus foto ar meitu, rakstot: "Mana mazā mīlule tagad lido augstu - kopā ar eņģeļiem.

Lūdzu, neuztveriet ne mirkli kā pašsaprotamu. Apskaujiet savu ģimeni. Pasakiet viņiem, ka viņus mīlat. Es tevi mīlu, Amērija Džo."

Ksavjers Lopess, 10

Ksavjers mācījās ceturtajā klasē.

Foto: FELICHA MARTINEZ/FACEBOOK

Ksavjēra māte pēdējo reizi savu dēlu redzēja apbalvošanas ceremonijā apmēram stundu pirms nāvējošās apšaudes, viņa māsīca apstiprināja ABC.

Uzijs Garsija, 8

Astoņus gadus vecā Uzija vectēvs Menijs Renfro viņu sauca par "jaukāko mazo zēnu, kādu viņš jebkad ir pazinis", vēsta "Sky News".

"Es to nesaku tikai tāpēc, ka viņš bija mans mazbērns," sacīja Renfro.

Foto: Ekrānšāviņš no video

Renfro aprakstīja bērnu, kurš mīlēja futbolu un demonstrēja tajā dabisku talantu.

"Mēs kopā sākām spēlēt futbolu, un es mācīju viņam piespēļu veidus. Tik ātrs puika, viņš tik labi spēja noķert bumbu!" atminas Renfro.

Eva Mirelesa, 44 gadi

Eva bija ceturtās klases skolotāja, liecina viņas profils Uvaldes konsolidētā neatkarīgo skolu apgabala (UCISD) tīmekļa vietnē.

Foto: EVA MIRELES/Twitter

Viņa bija skolotāja 17 gadus, un viņai patika pavadīt laiku ārā - skriet, doties pārgājienos un braukt ar velosipēdu. Viņas tante Lidija Martinesa Delgado sacīja, ka Mirelesa ir precējusies, viņai ir bērns, viņa ir "ļoti mīlēta" un lepojās ar to, ka mācīja daudzus latīņamerikāņu izcelsmes bērnus, Delgado pastāstīja "New York Times".

"Laipni lūdzam 4. klasē!" Mirelesa rakstīja UCISD tīmekļa vietnē. "Mūs gaida brīnišķīgs gads!"

Viena no sievietes bijušo audzēkņu mammām Odrija Garsija laikrakstam "Washington Post" sacīja, ka nekad neaizmirsīs uzmanību, ko Eva veltīja viņas meitai, kurai tagad ir 23 gadi.

"Manai meitai ir Dauna sindroms, un viņa tajā laikā bija viena no pirmajām šādām skolniecēm, kas tika iekļauta parastajā klasē," sacīja Garsija.

Irma Garsija, 46 gadi

Irma kopā ar Evu strādāja piecus gadus, un 2022. gadā sākās 23. gads skolotājas amatā.

Tas bija par gadu mazāk, nekā viņa bija precējusies ar savu vīru Džo. Pārim ir četri bērni, un viņiem patika kopā klausīties mūziku un ceļot.

Foto: IRMA GARCIA/Twitter
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu