FOTO ⟩ Vērmanes dārza slēgšanas dēļ sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vērmanītī sākas ikgadējais alus festivāls «Latviabeerfest»
Vērmanītī sākas ikgadējais alus festivāls «Latviabeerfest» Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Rīgas dome ir uzdevusi nodrošināt Vērmanes dārza pieejamību visiem iedzīvotājiem arī "LatviaBeerfest" laikā. Alus festivāla dēļ gājējiem uz laiku nesaskaņoti tika slēgts parks.

Domē skaidroja, ka atļauja pasākuma rīkošanai no 25. līdz 29. maijam izsniegta SIA "Mans alus". Atļauja esot izsniegta ar nosacījumu, ka Vērmanes dārzs netiks slēgts iedzīvotājiem. Pašvaldība arī piedāvāja pasākumu rīkot citā vietā, piemēram, Lucavsalas dienvidu daļā vai Centrāltirgū, kur nebūtu problēmu veidot slēgtu pasākuma norises teritoriju, tomēr sarunās panākta vienošanās, ka pasākums norisināsies tradicionālā vietā - Vērmanes dārzā.

Foto: Vērmanes dārzā norisinās alus festivāls "LatviaBeerfest"

Pasākuma atklāšanas dienā konstatēts, ka pasākuma rīkotāji nav ievērojuši nosacījumu par parka neslēgšanu. Tādēļ Rīgas dome uzdevusi Rīgas Pašvaldības policijai nodrošināt, lai parks būtu pieejams visiem iedzīvotājiem.

Rīgas Pašvaldības policijā sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi par Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likuma pārkāpumiem.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, festivāla rīkotāji tika iebilduši pret Rīgas domes vēlmi neļaut slēgt parku.

"Rīgas domes politiskās vadība pretlikumīgi kavē Austrumeiropā lielākā alus festivāla "LatviaBeerfest" norisi un iejaucas tā organizatoru uzņēmējdarbībā, radot nopietnus finansiālos zaudējumus un graujot galvaspilsētas un Latvijas tēlu," teikts organizatoru izplatītajā paziņojumā.

Pašvaldības pārstāvji esot tikai mutiski darījuši zināmu, ka festivāla norise Vērmanes dārzā ir pieļaujama tikai tad, ja tas netiks slēgts, tādējādi liedzot pasākuma organizatoriem ne tikai gūt ienākumus no biļešu pārdošanas, bet arī garantēt festivāla apmeklētāju labsajūtu un drošību.

Divas nedēļas pirms festivāla norises ticis izteikts piedāvājums mainīt tā norises vietu uz Rīgas Centrāltirgu.

"Demokrātiskā un tiesiskā valstī ir absolūti nepieņemami, ka kādas pašvaldības politiskā vadība subjektīvi, pārkāpjot visus normatīvos aktus, kā arī iepriekšējās vienošanās un saistības, izlemj, kuriem pasākumiem galvaspilsētā notikt, bet kuriem - nē.

Tas ne tikai neveicina uzņēmējdarbības vides attīstību galvaspilsētā, bet rada pamatu bažām par īpašu privilēģiju piešķiršanu atsevišķiem pasākumiem, tirgošanos ar ietekmi un korupciju. Vienlaikus šāda neprofesionāla Rīgas pilsētas pārvaldība rada ne tikai būtiskus zaudējumus uzņēmējiem, bet arī būtiski iedragā Rīgas kā tūrisma galamērķa tēlu, jo "LatviaBeerfest" pasākumam bija jāatklāj visas Eiropas alus festivālu sezonu," toreiz sūkstījās festivāla izpilddirektore Lienīte Šikore.

Rīgas domē šos pārmetumus nekomentēja, bet sniedza informāciju, ka lēmumu par brīvas piekļuves nodrošināšanu pasākuma vietai, "LatviaBeerfest" rīkotāji pārsūdzēja Administratīvajā rajona tiesā, kas prasību noraidīja, nosakot, ka pašvaldība rīkojusies leģitīmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu