Dombrovskis, visdrīzāk, iestāsies AP partijā "Latvijas attīstībai"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis.
Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis. Foto: Zane Bitere / LETA

Saeimas ārpusfrakciju deputāts Vjačeslavs Dombrovskis, visticamāk, iestāsies partijā "Latvijas attīstībai" (LA). Politiķis piektdien, 27. maijā, paziņoja, ka pievienojas partiju apvienībai "Attīstībai/Par!" (AP).

Vaicāts, kurai no apvienības partijām pievienosies, Dombrovskis atklāja, ka, visdrīzāk, iestāsies LA.

Politiķis skaidroja, ka primāri kopā ar saviem domubiedriem ir pievienojies partiju apvienībai. Dombrovskis cer, ka AP pievienosies arī deputāte Evija Papule - abi sadarbojas kopā Saeimā. AP pārstāvis Edgars Barbaks pavēstīja, ka valde pašlaik nav saņēmusi viņas iesniegumu par iespējamu pieviešanos un nav par to lēmusi.

Gan deputāts, gan AP līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts apliecināja, ka plānots, ka Dombrovskis 14. Saeimas vēlēšanās kandidēs no partiju apvienības saraksta.

Vaicāts par Ministru prezidenta kandidātu un saraksta līderiem vēlēšanu apgabalos, Pavļuts skaidroja, ka par to plānots paziņot tuvāk sarakstu iesniegšanai, kas sāksies jūlijā.

AP līdzpriekšsēdētājs, kurš ir arī veselības ministrs, skaidroja, ka pašlaik visi spēki tiek atvēlēti krīžu vadībai, tajā skaitā, jāgatavojas rudenim saistībā ar Covid-19 pandēmiju un jāatrisina Ukrainas bēgļu jautājumu koordinēšanas problēmas.

Kā ziņots, gaidot 14. Saeimas vēlēšanas, AP uzsver, ka ir panākusi finansējuma palielināšanu medicīnai, kā arī akcentē gan izglītības politikas nozīmi Latvijas izaugsmē, gan nepieciešamību atbalstīt mazturīgos iedzīvotājus, šodien notiekošajā priekšvēlēšanu kampaņas "Droši kopā" atklāšanas pasākumā pauda AP politiķi.

14. Saeimas vēlēšanas paredzētas oktobra pirmajā dienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu