Kremlis sola nepārtrauktu dabasgāzes piegādi Serbijai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kremlis. Ilustratīvs attēls.
Kremlis. Ilustratīvs attēls. Foto: dade72/Shutterstock

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir apsolījis nodrošināt Serbijai nepārtrauktas dabasgāzes piegādes, svētdien, 29. maijā, paziņoja Kremlis.

Kremlis nesniedza sīkākas ziņas par līguma nosacījumiem, taču Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs sacīja, ka telefonsarunā ar Putinu vienojies par galvenajiem elementiem.

"Abi līderi apliecināja savu apņemšanos turpināt stiprināt stratēģiskās partnerattiecības starp Krieviju un Serbiju, kuras pamatā ir tradicionāli ciešas attiecības starp abām tautām," teikts Kremļa paziņojumā.

Jau vēstīts, ka telefonsarunā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs vienojies par jaunu gāzes piegāžu līgumu uz trim gadiem, svētdien paziņoja Vučičs.

"Es tagad nevaru runāt par cenu, par visām detaļām vienosimies ar [Krievijas valsts gāzes kompāniju] "Gazprom"," Serbijas prezidents teica žurnālistiem, piebilstot, ka ir vienojies ar Putinu, ka gāzes cena tiks sasaistīta ar naftas cenu, tomēr detalizētāk viņš nepaskaidroja.

31.maijā beidzas līdzšinējais Serbijas līgums ar "Gazprom" par gāzes piegādēm, kas bija noslēgts uz desmit gadiem.

Vučičs arī teica, ka ar Putinu runājis par gāzes krātuves paplašināšanu Balkānu valstī.

"Putins teica, lai zvanu viņam, ja ir kas runājams," piebilda Vučičs, kurš ir Putina tuvākais sabiedrotais Eiropā.

Serbija tiecas pievienoties Eiropas Savienībai, tomēr tagad Rietumvalstis izdara spiedienu pret Serbiju salāgot savu ārpolitiku ar bloku un ieviest sankcijas pret Krieviju.

2008.gadā Balkānu valsts savu gāzes un naftas sektoru nodeva Krievijas kompāniju rokās. "Gazprom ņeftj" un "Gazprom" kontrolē vienīgo Serbijas naftas kompāniju un "Gazprom" pilnībā pieder Serbijā vienīgā gāzes krātuve.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu