Treneris Juka Jalonens: Varbūt vasarā sapratīsim, kas īsti ir noticis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Somijas hokeja izlases galvenais treneris Juka Jalonens paudis gandarījumu par pasaules čempionātā (PČ) izcīnītajām zelta medaļām.

Finālmačā savu līdzjutēji atbalstīti somi svētdien ar 4:3 (0:0, 0:1, 3:2, 1:0) Tamperes "Nokia Arena" pieveica iepriekšējā gada čempionvienību Kanādu. 

"Tas ir neticami. Nevarat pat īsti aptvert, kas ir noticis. Varbūt vasarā apzināsimies. Taču trīs mēnešu laikā iegūt divas zelta medaļas ir neticami," Somijas medijiem sacīja Jalonens. 

Somijas izlase triumfēja arī šogad notikušajās Pekinas Ziemas olimpiskajās spēlēs. 

Bijušais Somijas valstsvienības hokejists Kimo Timonens uzskata, ka Jalonens ir viens no labākajiem hokeja treneriem pasaulē. 

"Viņš ir viens no labākajiem. Spēlētāji viņu ciena. Cieņa vienmēr ir jānopelna, citādi tas neizdosies. Un svarīgi kā to iegūsti - ar panākumiem. Jalonenam šī prasme piemīt," "Iltalehti" norādīja Timonens.

Foto: 2022. gada pasaules hokeja čempionāta fināls: Somija - Kanāda

Arī Kanādas izlases galvenais treneris Klods Žuljēns novērtēja Jalonena paveikto.

"Es domāju, viņš varētu trenēt NHL," uzskata Žuljēns. 

"Vai es gūstu gandarījumu, pārspējot Kanādas komandu un pārspējot arī NHL treneri? Nē. Es domāju, ka tā nav cīņa starp treneriem, bet gan starp komandām," izteicās Jalonens. "Es neesmu viens, ar mani kopā ir treneru kolektīvs."

Somija par pasaules čempioni kronēta arī 1995., 2011. un 2019. gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu