VIDEO Par vecu kundzi pārģērbies vandalis uzbrucis slavenajai "Monai Lizai"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Vandalis uzbrucis Luvrā izstādītajai mākslinieka Leonardo da Vinči slavenākajai gleznai "Mona Liza". Uzbrucējs stiklu, kas aizsedz gleznu, nosmērējis ar kūku. 

Vandalis bija pārģērbies par vecu kundzi. Pēc aculiecinieku stāstītā, vīrietis piecēlies no ratiņkrēsla, nometis parūku un ar kūku rokā devies taisnā ceļā pie slavenā mākslas darba. 

"Vīrietis, ģērbies kā veca sieviete, izlēca no ratiņkrēsla un mēģināja izsist ložu necaurlaidīgo stiklu, kas aizsargā gleznu," stāstīja aculiecinieks.

Par spīti neparastajam vandalismam, glezna palikusi neskarta. 

Atgādinām, ka šis nav pirmais vandalisma akts, kas saistīts ar da Vinči slaveno gleznu. 1956. gadā gleznas apakšējā daļa tika bojāta, kad apmeklētājs tai uzlēja skābi. Tajā pašā gadā gleznai tika iemests ar akmeni, kas uz audekla attēlotās sievietes elkoņa sabojāja krāsas slāni.

Pēc šā incidenta "Mona Liza" tika novietota zem ložu necaurlaidīga stikla, kas to pasargāja no nākamajiem uzbrukumiem: 1974. gadā apmeklētājs mēģināja uz audekla izsmidzināt sarkanu krāsu, bet 2009. gadā sieviete ar māla krūzi svieda pa aizsargstiklu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu