Okupanti pa kurjerpastu nosūtījuši 60 tonnas Ukrainā salaupīto lietu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas karavīri Hersonā.
Krievijas karavīri Hersonā. Foto: AFP/SCANPIX

Armijas formās tērpušies cilvēki no Ukrainas un Krievijas pierobežas kopš 24. februāra uz dažādām apdzīvotām vietām Krievijā ir nosūtījuši vismaz 60 tonnu dažādu kurjerpasta sūtījumu. Tajos atrodas Ukrainā salaupītās mantas, izmeklējis Krievijas medijs "Mediazona".

"Mediazona" apkopoja informāciju par sūtījumiem, kas kopš kara sākuma uz Krieviju sūtīti no Ukrainas robežas tuvumā esošām apdzīvotām vietām Krievijā un Baltkrievijā, izmantojot Krievijas kurjerpasta uzņēmuma SDEK starpniecību.

"Mēs konstatējām ne tikai anomālu sūtījumu apjoma pieaugumu, kas sakrita ar kara sākumu, bet arī neparastu saikni starp pilsētām, kas apstiprina versiju par plaši izplatīto marodierismu," raksta "Mediazona".

Kā secināts žurnālistu veiktajā izmeklēšanā, krievu karavīri uz Krieviju sūtīšu dažādas lietas, piemēram, apavus, automašīnu riepas, elektroniku, tūrisma aprīkojumu un pat pārtikas preces.

Medijs gan norāda, ka reālais Ukrainā salaupīto un uz Krieviju nosūtīto lietu apjoms ir krietni vien lielāks.

Par to, ka sūtījumi, kas pēdējo mēnešu laikā masveidā sūtīti no pierobežas, iegūti marodierisma rezultātā, liecina fakts, ka lielāko daļu paciņu sūtījuši kareivji formastērpos. To apliecina SDEK klientu apkalpošanas centros tapušie novērošanas kameru video.

Vēl viens pierādījums ir tas, ka daudzi sūtījumi masveidā adresēti uz vienām un tām pašām Krievijas pilsētām, kurās izvietotas Krievijas armijas bāzes.

Armijas bāzes ir arī divās salīdzinoši nelielās Krievijas pilsētās Cebarkuļā un Jugrā - uz šīm pilsētām periodā no 21. februāra līdz 20. maijam nosūtīts attiecīgi 5,6 un 5,8 tonnas kurjerpasta sūtījumu.

Kurjerpasta uzņēmums SDEK attiecās atbildēt uz "Mediazona" jautājumiem par neparasti lielo sūtījumu apjomu no reģioniem, kas robežojas ar Ukrainu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu