ASV nodos Ukrainai raķetes ar 70 kilometru darbības rādiusu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: SIPA/Scanpix

Ukraina no ASV saņems jaunu partiju ar augstas precizitātes vadāmajām raķetēm MLRS. Ar šīm raķetēm nevar šaut dziļi Krievijas teritorijā, norāda bijušais ASV vēstnieks Krievijā Maikls Makfols.

"Precizējoši komentāri no ASV prezidenta administrācijas par MLRS ir lielākā mērā iedrošinoši," mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta Makfols.

"Ukraina saņems jaunu partiju ar augstas precizitātes vadāmajām raķetēm, kam ir lielāks darbības rādiuss nekā tām, kas Ukrainai ir šobrīd, tomēr ne tādas raķetes, ar kurām var šaut dziļi Krievijas iekšienē," skaidro diplomāts.

Kā norāda laikraksts "Washington Post", parastā modeļa MLRS raķetes var sasniegt mērķus 70 kilometru attālumā. Tieši šādas raķetes ASV piegādās Ukrainai.

Cits šo raķešu paveids, kas var sasniegt mērķus 300 kilometru attālumā, Ukrainai pagaidām piegādāts netiks.

Tomēr arī raķetes ar mazāku darbības rādiusu spēj nolidot divas reizes tālāk nekā raķetes, kas šobrīd ir Ukrainas bruņojumā.

Pirmdien ASV prezidents Džo Baidens paziņoja, ka viņa administrācija neplāno piegādāt Ukrainai tāla darbības rādiusa raķetes, kas potenciāli varētu sasniegt mērķus Krievijas teritorijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu