"Tet" iegādājies uzņēmumu "Telia Latvija"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" iegādājies SIA "Telia Latvija", kļūstot par tā 100% kapitāla daļu īpašnieku. Atļauju "Telia Latvija" iegādei no Ziemeļvalstu un Baltijas telekomunikāciju uzņēmuma "Telia Company" sniegusi Konkurences padome.

"Telia Latvija" pievienošanās "Tet" grupai veicinās uzņēmumu konkurētspēju, attīstīt esošos un radīt jaunus mūsdienīgus risinājumus. ""Tet" un "Telia Latvija" strādā augsti kvalificēti eksperti, kuru apvienotajās zināšanās radītie risinājumi sniegs iespēju stiprināt reģionālo līderību un paplašinās pakalpojumu eksporta potenciālu. Kopīgi strādāsim pie stabilu un uzticamu datu pārraides risinājumu, mākoņpakalpojumu un datu centru pakalpojumu, IT drošības un video straumēšanas risinājumu attīstības, lai Latvijā attīstītu nākamās paaudzes rīkus uzņēmējdarbības vajadzībām šodien un rīt," norādīja "Tet" valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks.

"Telia Latvija" valdes priekšsēdētājs Mikus Ozols sacīja: "Priecājamies apvienot spēkus ar nozares līderi, kļūstot spēcīgākiem, jaudīgākiem un ar vēl plašāku piedāvājumu klientiem. Jau mūsu līdzšinējā sadarbības pieredze ir pierādījusi, ka abu komandu zināšanas, prasmes un rīki ļauj vienam otru papildināt, sniedzot plašākas iespējas klientiem."

Andreas Ekstroms, "Telia Company" vadītājs Latvijā norādīja: "Esam gandarīti par "Telia Latvija" pārdošanas darījuma noslēgumu ar uzņēmumu "Tet". "Telia Latvija" tīkls, tehnoloģiju aktīvi un augsti kvalificētie darbinieki palīdzēs "Tet" nostiprināt savas pozīcijas biznesa segmentā. Latvijā ir interesants IKT tirgus, un "Telia" ar savu dalību uzņēmumos "Tet" un LMT turpinās sniegt ieguldījumu Latvijas digitalizācijā."

Iegādes darījumā atbalstu "Tet" nodrošināja uzņēmumu apvienošanās un iegādes darījumu konsultāciju uzņēmums "Oaklins", padziļinātu finanšu, nodokļu un juridisko izpēti veica konsultāciju un audita kompānija "Deloitte Latvia" un juridiskās konsultācijas nodrošināja komerctiesību advokātu birojs "TGS Baltic".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu