VIDEO ⟩ Kremļa kontrolētajā telekanālā Putina "TV dzelzs lelle" piemin Trešo pasaules karu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kremļa kontrolētajā TV kanālā "Rossija-1" pazīstamā propagandiste Olga Skabajeva paziņoja, ka Maskavas "speciālā militārā operācija" Ukrainā varētu būt beigusies un sācies ir Trešais pasaules karš, 30. maijā mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņojis medijs "Ukraine World".

Kā liecina publicētais video, Skabajeva savā sarunu šovā atzīst, ka šobrīd Krievija ir spiesta "demilitarizēt" ne tikai Ukrainu, bet arī visu NATO.

Propagandiste video stāstīja: "Iespējams, ir pienācis laiks atzīt, ka īpašā operācija Ukrainā ir beigusies tādā ziņā, ka ir visīstākais karš, turklāt Trešais pasaules karš. Mēs esam spiesti demilitarizēt ne tikai Ukrainu, bet arī visu Ziemeļatlantijas aliansi."

Video fragmenta plašāks konteksts nav dzirdams.

"Apollo" jau vēstīja, ka no visiem Krievijas TV propagandistiem, kuri ir izplatījuši Kremļa viedokli par karu Ukrainā, iespējams, neviens nav piesaistījis tik lielu Rietumu mediju uzmanību kā Olga Skabejeva.

Viņas iesaukas ir "galvenā propagandiste", Krievijas valsts televīzijas "īpašās operācijas spēks" un "Putina TV dzelzs lelle".

Pēdējos mēnešos Skabejeva valsts televīzijas kanālā "Rossija-1" savā izteiksmes veidā bijusi trauksmaina, brīžiem pat mežonīga. Viņa ir dedzīgi iestājusies par Krievijas armijas cīņām Ukrainas teritorijā, safabricējusi apgalvojumus par Rietumu līderiem un izplatījusi nepamatotu sazvērestības teoriju, ka Ukrainas armija esot atbildīga par simtiem civiliedzīvotāju slaktiņu Bučā.

Skabejeva ir tikai viena no daudzajām balsīm Krievijas valsts plašsaziņas līdzekļos, kas ir sagrozījusi faktus un maldinājusi sabiedrību par karu Ukrainā. Taču eksperti apgalvo, ka viņas saasinātā retorika liecina par pārmaiņām Kremļa naratīvā un varētu būt priekšvēstnesis tam, kas vēl gaidāms.

Viņa ir "briesmonis", uzskata ASV Annenberga Komunikācijas vadības un politikas centra vieslektors, Krievijas mediju pētnieks Vasilijs Gatovs.

Skabejeva kopā ar savu vīru Jevgeņiju Popovu jau gadiem ilgi vada politisko sarunu šovu "60 minūtes" telekanālā "Rossija-1", un Krievijas medijos jau sen ir "šovinistiska, patriotiska, valdību atbalstoša, nekritiska, izteikti skandaloza" personība, sacīja Gatovs.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu