Francijas valdība atvainojas "Liverpool" faniem par haosu pirms Čempionu līgas finālspēles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Francijas valdība trešdien atvainojusies Anglijas futbola kluba "Liverpool" līdzjutējiem pēc tam, kad pie Parīzes "Stade de France" stadiona sestdien izcēlās haoss pirms Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Čempionu līgas finālspēles.

Līdz šim Francijas varasiestādes par nekārtībām lielā mērā bija vainojušas "Liverpool" līdzjutējus, no kuriem daudzi esot mēģinājuši stadionā iekļūt ar viltotām biļetēm.

Tomēr trešdien pēc Francijas valdības sēdes tās preses pārstāve Olīvija Greguāra teica: "Es atvainojos. Vai varam rīkoties labāk? Jā."

Viņa norādīja, ka Francijas prezidents Emanuels Makrons vēlas caurskatāmību attiecībā uz sestdienas notikumiem, par kuriem sāktas divas izmeklēšanas, kuru mērķis cita starpā ir novērst līdzīgu situāciju atkārtošanos 2024.gadā, kad Parīzē notiks vasaras olimpiskās spēles, klāstīja Francijas valdības preses pārstāve.

Arī UEFA ir pieprasījusi ziņojumu par sestdienas notikumiem.

Televīzijas kanāls BFMTV vēstīja, ka Makrons ir saniknots par Francijas iekšlietu ministra Žeralda Darmanēna rīcību, sākotnēji vainojot "Liverpool" līdzjutējus.

Anglijas kluba līdzjutēji ir kritizējuši Parīzes policiju par pārāk stingru līdzekļu izmantošanu, piemēram, asaru gāzes pielietošanu pūlī, kurā ir arī bērni.

Parīzes policija paziņojusi, ka saistībā ar nekārtībām aizturēti vairāk nekā 100 cilvēki, bet 230 cilvēki nekārtībās ievainoti.

Darmanēns pirmdien pēc krīzes tikšanās ar sporta lietu ministrijas pārstāvjiem paziņoja, ka nekārtību iemesls ir "industriāla līmeņa un organizēta krāpniecība ar viltotām biļetēm".

UEFA sākotnēji par problēmām saistībā ar sestdienas spēli vainoja drošības sarežģījumus, pēc tam - līdzjutēju novēlotu ierašanos uz maču, bet tad - līdzjutējus, kas ieradušies ar viltotām biļetēm.

Viņš pauda nožēlu, ka apmēram 2700 līdzjutēji ar īstām biļetēm nav varējuši iekļūt "Stade de France" stadionā, kur sestdien UEFA Čempionu līgas finālspēlē Madrides "Real" ar 1:0 (0:0) uzvarēja "Liverpool" un 14. reizi ieguva uzvarētāja trofeju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu