VP aizdomās par meža zvēru ragu zādzību aiztur divus vīriešus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Matt Kaminski/Shutterstock.com

​Šā gada 1. jūnijā Valsts policija iepriekš iesāktā kriminālprocesā par meža zvēru ragu zādzību uzlauztā garāžā Dobelē aizturēja divas personas, vienai no tām piemērojot drošības līdzekli - apcietinājumu, vēsta Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Šogad 18.-19. aprīlī Dobelē, uzlaužot garāžas durvis, garnadži iekļuva iekšā un nozaga aptuveni 200 kilogramu meža zvēru ragu, nodarīdami materiālo zaudējumu 4000 eiro vērtībā. Par notikušo policija sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas par zādzību, kas saistīta ar iekļūšanu.

Veicot kriminālprocesa meklēšanas pasākumus, likumsargi aizdomās par minēto zādzību aizturēja iepriekš sodītus 1998. un 2003. gadā dzimušus vīriešus. Vecākajai personai ir piemērots bargākais drošības līdzeklis - apcietinājums, savukārt jaunākajai - drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Jāpiebilst, ka kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā noskaidrojās, ka meža zvēru ragi ir pārdoti ārpus Latvijas.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Atbilstoši Krimināllikuma 175. panta trešajai daļai par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu