"Viņi ir sajutuši medījuma garšu." Žurnālists pauž bažas, ka Krievija varētu sašķelt ES

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SPUTNIK POOL/SCANPIX

Neatkarīgā laikraksta "Novaja Gazeta Europa" galvenais redaktors Kirils Martinovs intervijā Latvijas Radio norādīja, ka Ukrainas karā ir iestājies ļoti nozīmīgs brīdis, kas var kļūt par pagrieziena punktu.

Viņš minēja, ka Krievija var izmantot dažu rietumvalstu aicinājumus Ukrainai piekāpties teritoriālajos jautājumos kā iemeslu, lai mēģinātu sašķelt Eiropas Savienību.

Martinovs norāda, ka, zinot Krievijas vadību, viņaprāt, viņi ir sajutuši medījuma garšu. "Šajā situācijā viņi var mēģināt sašķelt Eiropas Savienību."

"Baltijas valstis un Polija šādam scenārijam nekad nepiekritīs, bet ar citām, ekonomikas ziņā nozīmīgākām valstīm varēs runāt un vienoties," viedokli pauda Martinovs.

Žurnālists sacīja, ka tāpat tiek aktīvi izplatītas baumas, ka rietumvalstis sāk apturēt ieroču piegādes Ukrainai, atsakās no smagās tehnikas nodošanas. Viņš piebilda, ka tas tikai liecina, ka Putins un viņa sabiedrotie varētu būt sajutuši uzvaras tuvošanos.

"Tas ļautu viņiem no kara iznākt kā uzvarētājiem un atkal ar visiem vienoties. Tāpēc tieši no Ukrainas un tās sabiedroto nostājas pašlaik būs atkarīgs, vai šāda šķelšanās notiks un vai Krievija to varēs izmantot saviem militārajiem un politiskajiem mērķiem," pauž Martinovs.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu