Lai ierobežotu propagandu, Moldova oficiāli aizliedz Krievijas ziņu programmas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zhenya Voevodina/shutterstock.com

Moldovas parlaments ceturtdien oficiāli aizliedzis Krievijas ziņu programmas, lai novērstu Maskavas propagandas izplatību valstī.

Krievijas 24.februārī sāktais iebrukums Ukrainā ir saasinājis spriedzi Moldovā, kas vēlas iestāties Eiropas Savienībā (ES), bet kuras separātiskajā Piedņestras reģionā atrodas Krievijas karaspēks. Moldovā ir arī liela tā dēvēto krievvalodīgo minoritāte.

Krievijas ziņu programmu pārraide faktiski ir aizliegta kopš Ukrainas kara sākuma, bet šodien parlaments oficiāli apstiprināja šo aizliegumu.

Moldovas televīzijas kanāliem tagad būs atļauts pārraidīt tikai Krievijas izklaides programmas. Politiskas un analītiskas programmas ir aizliegts pārraidīt.

Jaunais likums paredz arī sodanaudas un citus sodus par dezinformācijas pārraidīšanu.

Pēc Krievijas iebrukuma Moldova izteica stingru atbalstu Kijivai.

Kišiņevā bažas par destabilizāciju pieauga pēc Krievijas ģenerāļa izteikumiem, ka Kremlis vēlas radīt zemes koridoru cauri Ukrainas dienvidiem uz Piedņestru.

Lielākoties krievvalodīgo apdzīvotais Piedņestras reģions atšķēlās no Moldovas 1990.gadā, lielai daļai iedzīvotāju bažījoties, ka Moldova varētu apvienoties ar kaimiņvalsti Rumāniju, jo abas valstis etniski un lingvistiski pārstāv vienu tautu. Taču pašpasludinātā republika netika oficiāli atzīta. Bruņotais konflikts, kas izcēlās pēc neatkarības pasludināšanas, beidzās tikai pēc Krievijas karaspēka iejaukšanās. Krievijas karavīri joprojām uzturas Piedņestras apgabalā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu