Stoltenbergs pēc tikšanās ar Baidenu: Jārēķinās ar ilgu novājināšanas karu Ukrainā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Rietumvalstīm jāgatavojas ilgam "novājināšanas karam" Ukrainā, pēc tikšanās ar ASV prezidentu Džo Baidenu, ceturtdien brīdinājis NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Stoltenbergs norādīja, ka ukraiņi "maksā augstu cenu par savas valsts aizstāvēšanu, taču mēs redzam, ka arī Krievija cieš lielus zaudējumus".

Atkārtoti uzsverot, ka NATO nevēlas iesaistīties tiešā konfrontācijā ar Krieviju, Stoltenbergs tomēr atzina, ka Rietumu aliansei ir "pienākums" atbalstīt Ukrainu.

"Vairums karu - arī, visticamāk, šis karš - kaut kad beigsies pie sarunu galda, taču mēs zinām, ka tas, kas notiek pie sarunu galda, ir ļoti cieši saistīts ar situāciju kaujas laukā," piebilda alianses ģenerālsekretārs.

Uz jautājumu, vai Rietumi izdara uz Ukrainu spiedienu, lai tā piekristu teritoriāliem zaudējumiem apmaiņā pret mieru, Stoltenbergs atbildēja, ka "ne mums lemt," kas Ukrainai ir pieņemams vai nav pieņemams.

Viņš atteicās komentēt ziņas, ka NATO varētu apsvērt karaflotes konvojus, lai caur krievu blokādi izvestu Ukrainas ostās bloķēto labību, taču izteicās, ka viņš atbalstot centienus rast šīs situācijas risinājumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu